Новите министри ще положат клетва в понеделник следобед. Те ще

...
Новите министри ще положат клетва в понеделник следобед. Те ще
Коментари Харесай

Кога гласуват министрите? Петков ги държи изкъсо

Новите министри ще положат клетва в понеделник следобяд. Те ще бъдат гласувани от Народното събрание, което се събира на изключително съвещание в 13 ч.

За да бъде признат препоръчаният състав на Министерския съвет са нужни 121 гласа от народните представители. Четирите партии, които са съдружни сътрудници, разполагат със 134 народни представители.

Вчера Кирил Петков получи и върна изпълнен мандат за сформиране на кабинет при президента Румен Радев. След това показа в Народното събрание държавния екип.

Като съществени цели Петков посочи преди всичко опазване на цените на тока както за битовите, по този начин и за бизнес потребителите от 1 януари " в границите на допустимото ". Друг приоритет е преодоляването на коронавирус рецесията, с цел да няма следващи талази. Петков вижда решението в фрапантно повишаване на равнището на имунизация до няколко месеца, само че непринудено. И на трето място като приоритет той уточни решаването на казуса с КПКОНПИ.

Всеки министър идва със собствен екип и може да назначава заместници, само че отговорността няма да бъде размита, съобщи Петков. И сподели, че от понеделник министрите, без значение чия квота са, ще се отмитат първо пред него.

На регулаторите ще им се даде същинска мощ, до момента те са били значително фиктивни, в този момент обаче ще реализираме същински контрол, посочи той. На министрите ще се гласоподава цялостен заем на доверие, само че с ясни цели и способи на инспекция. По отношение на опозицията Кирил Петков се надява на градивен метод на работа.

" Опозицията би трябвало да следи всеки наш ход и при стъпка изкривено би трябвало да я огласят, това е работата на една добра съпротива. ", сподели бъдещият министър председател. Оттук нататък всеки един министър не е единствено на съдружните сътрудници, а на България, посочи още той. Аршинът ще е един към всички, ние би трябвало да сме един тим, с цел да решаваме общите задания. Начинът на връзка с съдружните сътрудници ще е непрекъснат, без еднолични дейности, с цел да подсигуряваме, че ще работим сполучливо и дълготрайно, сподели Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР