Новите мерки, които страните от групата на седемте най-развити световни

...
Новите мерки, които страните от групата на седемте най-развити световни
Коментари Харесай

САЩ: Ограниченията на цените, които страните от Г-7 налагат при търговията с руски петрол, няма да важат за членките на ОПЕК

Новите ограничения, които страните от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) подхващат за ограничение на приходите на Русия от продажбата на нефт посредством въвеждане на пределни, по-ниски цени, няма да бъдат прилагани и във връзка с Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), е декларирал за Ройтерс формален представител на министерството на финансите на Съединени американски щати.

Администрацията във Вашингтон се е свързала с представители на ОПЕК, с цел да ги увери, че не се приготвят ценови тавани за петрола, който те изнасят, е допълнил американският формален представител.

Неговият коментар може да помогне за понижаване на напрежението сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия, която е водещ експортьор на нефт и де факто водач на ОПЕК. Отношенията сред двете страни се обтегнаха заради съмненията на формален Вашингтон, че саудитците си сътрудничат с Русия, с цел да лимитират доставките на нефт на пазара и по този метод да усилят цената му, в миг, в който международната стопанска система е на ръба на криза, отбелязва Ройтерс.

Държавите от петролния алианс ОПЕК+ (страните от ОПЕК и съдружниците им, които изнасят нефт, отпред с Русия), реализираха по-рано този месец съглашение за понижаване на добива на черното злато с 2 милиона барела дневно, с цел да бъде " уравновесен петролният пазар и да бъдат овладени внезапните промени на цените " на черното злато.

Саудитска Арабия твърди, че " действителното понижение на петролните доставки ще възлезе на сред 1 милион и 1,1 милиона барела на ден ".

Съединени американски щати оповестиха през предходната седмица, че ограничението на добива на нефт покачва цените му на интернационалните пазари и усилва приходите на Русия от продажбата му. Във Вашингтон допуснаха, че всичко това е било проведено от Саудитска Арабия по политически аргументи. В неделя кралството отхвърли, че поддържа ръководещите в Москва в тяхната военна инвазия в Украйна.

Пределните цени, които страните от Г-7, постановат върху търговията с съветски нефт влизат в действие от 5 декември и няма да се отнасят до черното злато, което продават други страни, е подчертал пред Ройтерс формалният американски представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР