Руските сили продължават да напредват на фронта в Украйна, като

...
Руските сили продължават да напредват на фронта в Украйна, като
Коментари Харесай

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Руските сили не престават да напредват на фронта в Украйна, като превзеха едно село в Донецка област, реализираха по-добри позиции в Харковска област и отблъснаха редица украински офанзиви, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на изказване на съветското министерство на защитата.

Русия управлява към 18 % от територията на Украйна - в източната и южната част на страната - и реализира прогрес след неуспеха на украинската контраатака предходната година. През февруари Русия съумя да превземе значимия град Авдеевка в източната Донецка област и през последните дни нейните сили напредват в региона.

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че въоръжените сили на страната са поели контрола над село Семьоновка, северозападно от Авдеевка. Русия съобщи, че е победила украинските сили и задгранични наемници в редица други селища в региона. Вчера съветското министерство на защитата разгласи завладяването и на Новобахмутовка - друго село край обитаемото място Очеретино, което през последните дни се трансформира в център на бойните дейности.

Москва заяви и за провали на украинските войски в региона на Синковка в Харковска област и в редица други точки по продължение на фронтовата линия, като отбелязва, че съветските сили са нанесли удари по украински безпилотни летателни апарати.

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски са отблъснали противников офанзиви в региона на Семьоновка, както и редица други съветски набези.

" Ройтерс " акцентира, че не може да ревизира посредством самостоятелен източник сведенията и на двете страни в спора за развиването на бойните дейности. Както Русия, по този начин и Украйна постановат ограничавания на публицистите, които отразяват войната.

Нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година лиши живота на хиляди хора и провокира най-голямата рецесия в връзките сред Русия и Запада след Кубинската рецесия от 1962 година Западът и Украйна настояват, че няма да спрат да се борят, до момента в който съветските сили не бъдат победени, и дефинират войната като присвояване на земя в имперски жанр, чиято цел е да принуди страната да се върне в орбитата на Москва. Русия обаче се превъоръжава по-бързо от Запада, разполага с по-голяма войска, в сравнение с преди нашествието, и има население, което е няколко пъти по-голямо от това на Украйна, която се пробва да усили персоналния състав на армията си, отбелязва " Ройтерс ". 

Кремъл твърди, че ще реализира всички свои цели в границите на така наречен специфична военна интервенция в Украйна, елементи от която Русия смята за своя територия.

Русия показва войната като борба със Запада, който съгласно Путин е пренебрегнал опитите на Москва за определяне на другарски връзки след разпадането на Съветския съюз през 1991 година и се стреми да откри надзор върху Украйна по едно и също време с разширението на НАТО на изток.

" През идващите седмици съветските сили евентуално ще продължат да реализират тактически триумфи в Авдеевското направление ", предвижда Институтът за проучване на войната (Institute for the Study of War) - изследователска организация, която декларира, че се ангажира да подкрепя постигането на стратегическите цели на Съединени американски щати, отбелязва " Ройтерс ".  

" Следващата линия от защитими селища в региона е на известно разстояние от украинската отбранителна линия, която съветските сили нападат след завладяването на Авдеевка в средата на февруари тази година ", написа още основаният във Вашингтон мозъчен концерн.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР