Новите екологични стандарти в Европа влизат в сила през 2021

...
Новите екологични стандарти в Европа влизат в сила през 2021
Коментари Харесай

Компании се обединяват, за да избегнат глоби в ЕС

Новите екологични стандарти в Европа влизат в действие през 2021 година, като съгласно тях всеки производител би трябвало да смъкна междинните равнища на нездравословни излъчвания (СО2) на цялата си гама до избрани равнища, с цел да избегне санкции. При някои от тях обаче това е невероятно все още и това е повода да се стигне до любопитни обединявания сред разнообразни компании.

Концернът Fiat Chrysler Automobiles, да вземем за пример, ще заплати милиони евро на Tesla, с цел да включи електрическите автомобили на американския производител в общ екологичен пул. Подобна скица е разрешена в Европейски Съюз освен при компании от една група - като VW Group, да вземем за пример, само че и при производители, които нямат нищо общо.

Твърди се, че Mazda и Toyota също ще образуват обединяване, с което да покрият новите стандарти в Европейски Съюз. Те са закрепени на 95 гр СО2 на км приблизително за цялата гама и който не успее да се оправи с тях, ще получи сериозна санкция.

Към момента Fiat Chrysler Automobiles не се оправя и е застрашен с санкция от над 2 млрд евро. Прогнозата е, че през 2021 година италиано-американския тръст ще надвиши равнищата с 6,7 грама, което е най-голямото превишени при 13-те модещи производители на планетата.

Именно с цел да избегне глобите, FCA ще заплати няколкостотин милиона евро на Tesla, откъдето към този момент потвърдиха, че още на 22 февруари са оповестили пред Европейската комисия за желанията си да образуват открит пул с различен производители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР