Малко момиче и трима бойци на Хизбула са били убити

...
Малко момиче и трима бойци на Хизбула са били убити
Коментари Харесай

Малко момиче и трима бойци на „Хизбула“ са били убити при израелски въздушни удари в Сирия

Малко момиче и трима бойци на " Хизбула " са били убити при израелски въздушни удари в Сирия, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствена мониторингова организация.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че е бил изумен минимум един боен обект в централната провинция Хомс. Убити били трима сирийски бойци на ливанското придвижване " Хизбула ", което е основен съдружник на президента Башар ал Асад.

В сирийската провинция Хомс имат позиции подкрепяни от Иран групировки, в това число " Хизбула ", акцентира центърът, който е основан във Англия и разполага с мрежа от източници в Сирия.
Тези фракции поддържат президента Асад след експлоадирането на гражданската войната в Сирия през 2011 година

Мониторинговата организация сподели още, че малко момиче е било убито, а 20 други цивилни са били ранени, при израелски въздушен удар в крайбрежния сирийски град Банияс, провинция Тартус.

Сирийското министерство на защитата удостовери гибелта на детето. В официалното съобщение се оповестява и за 10 ранени цивилни при израелски въздушни удари по неизяснен обект в центъра на Банияс и жилищна постройка в града.

Сирийската държавна новинарска организация САНА съобщи за прехванати " противников цели " в небето над град Хомс.

От началото на спора в Сирия през 2011 година Израел нанесе стотици въздушни удари в прилежащата страна против нейната войска и проирански групировки, подкрепящи Асад, отбелязва Агенция Франс Прес. Тези офанзиви се усилиха след началото на войната в линията Газа на 7 октомври, провокирана от нападението на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в Израел на 7 октомври.

Израел рядко разяснява тези въздушни удари, само че неведнъж даде да се разбере, че няма да разреши на своя върл зложелател Иран да разшири наличието си в Сирия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР