Новите автомобили стават все по-проблемни, отчасти заради новите технологии, включително

...
Новите автомобили стават все по-проблемни, отчасти заради новите технологии, включително
Коментари Харесай

Новите автомобили – много технологии, много проблеми

Новите коли стават все по-проблемни, частично поради новите технологии, в това число системите за сигурност. Това излиза наяве от проучването J.D. Power Initial Quality Study 2023 година, оповестено предходната седмица, което се следи с интерес от целия световен бранш.

" Автомобилната промишленост се сблъсква с необятен набор от проблеми, свързани с качеството - събитие, което не е следено в 37-годишната история на Initial Quality Study ", споделя пред CNBC Франк Ханли, старши шеф на отдела за относителен разбор на коли в J.D. Power. " Днешните нови коли са по-сложни - оферират нови и вълнуващи технологии, само че не всеки път удовлетворяват притежателите. "

Проучването на фабричното качество за 2023 година открива, че проблемите на 100 автомобила в цялата промишленост са се нараснали приблизително с 12, достигайки до 192. Това затвърждава миналогодишната наклонност, която демонстрира нарастване от 18 казуса на 100 автомобила, обяснено тогава с продължаващите проблеми във веригата за доставки, които изтезаваха промишлеността по време на пандемията.

В изследването се показват възходящите проблеми с усъвършенстваните функционалности за подкрепяне на лидера като предизвестията за овакантяване на лентата за придвижване и автоматизираното спешно прекъсване, както и необятно публикуваните проблеми с опциите за безжично зареждане, изяснява още CNBC.

Въпреки че изследването демонстрира, че част от тазгодишното нарастване на проблемите е обвързвано с новите технологии, то също по този начин открива, че производителите на коли имат проблеми и с детайли, които в миналото са били считани за съществени, като да вземем за пример дръжките на вратите. Някои производители на коли, може би въодушевени от Tesla, са добавили високотехнологични ключалки на новите си модели, което съгласно изследването е " все по-проблемна област ". При електрическите автомобили това е най-осезаемо – тази група излъчва седем от десетте най-проблемни модела във връзка с дръжките на вратите.

Три марката на Stellantis - Dodge, Ram и Alfa Romeo, оглавяват тазгодишната ранглиста за качество, до момента в който Volvo и производителите на електрически автомобили Tesla и Polestar са в дъното, надлежно с 257 и 313 казуса на 100 автомобила.

Сред американските автомобилни производители General Motors се показва най-добре, като и четирите му марката - Chevrolet, GMC, Buick и Cadillac, попадат в топ 10 по качество.

Ford Motor не се показва толкоз добре. Както марката Ford, по този начин и Lincoln са под междинното равнище в тазгодишния лист, надлежно с 201 и 208 казуса. Корейските марки Hyundai и Kia са твърдо над междинното равнище, а дългогодишният пример за качество – Toyota отстъпва с резултат 194 казуса на 100 автомобила, което е малко по-лошо от междинното.

Най-добрите марки на всеобщия пазар във връзка с първичното качество са Dodge, Ram и Buick. Alfa Romeo, Porsche и Cadillac оглавяват класацията при премиум марките.

Производителите на електрически автомобили като Tesla, Polestar, Lucid и Rivian не са публично считани за част от изследването, защото не са дали публично позволение на J.D. Power за достъп до данните на клиентите, което е законово условие в 15 страни. J.D. Power обаче е съумяла да пресметна оценките си за Tesla и Polestar въз основа на резултатите, събрани в други страни.

Годишните ранглисти за качество на компанията се основават на отговорите на анкети от купувачи на нови коли или лизингополучатели на коли от настоящата година, които дават отговор през първите 90 дни след покупката им. Компанията организира обособени изследвания, с цел да класира марките по дълготрайна надеждност, прелест на характерностите на новите им коли и опита на купувачите при покупка на разнообразни марки.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР