FranceSoir потвърди новината за смъртта на проф. Люк Монтание

...
Новината за смъртта на изтъкнатия учен, нобелов лауреат и откривател
Коментари Харесай

Новината за смъртта на изтъкнатия учен, нобелов лауреат и откривател на вируса на ХИВ проф. Люк Монтание обиколи света и стана повод за полемика в медиите.

Информацията за неговата кончина бе публикувана в сайта на френския таблоид „France Soir“, който се позова на един от най-близките му сътрудници д-р Жерар Гийом, който е съобщил, че професорът си е отишъл „в мир, заобиколен от децата си“.

Тъй като публикациите в сайта на „France Soir“ са смятани за противоречиви и съдържат често конспиративни теории и невярна информация, съобщението е прието с големи резерви.

В социалните мрежи се множат съболезнователните послания, но засега нито един официален източник, нито друга френска или международна медия не са потвърдили смъртта на вирусолога, подчертава италианският сайт „today.it“.

От личния си акаунт в Туитър обаче редакторът на „France Soir“ Ксавие Азалбер потвърди новината.

Александра Анрион-Код - френски учен, основател на Института за научни изследвания „SimplissimA“ и близък приятел на Монтание, също лансира тезата, че смъртта на вирусолога е истина. Сайтът публикува скрийншот от туита ѝ, в който Анрион-Код пожелава на семейството и близките му утеха, кураж и много мир в лицето на тази силна мъка“ и призовава във Франция да бъде обявен ден на траур, защото страната е изгубила един „изключителен учен с чувство за дълг към нацията, готов да плати цената за истината“.

„Той просто се жертва, за да спаси това, което все още може да бъде спасено.

Човек с рядка интелигентност, любопитен към всичко. Верен на науката докрай.

Силна болка и огромна благодарност. БЛАГОДАРЯ ВИ, СКЪПИ ПРОФЕСОРЕ!“, пише още в туита.

Известният италиански сенатор Джанлуиджи Парагоне също споделя, че се опасява от най-лошото и написа, че след като му гостува в Милано на 15 януари, "от няколко дни и ние не можем да се свържем с него.

Около полунощ самият Парагонe публикува красноречива снимка, в която се сбогува с видния учен. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР