Новината, че Димитър Бербатов ще продължи и най-вероятно ще приключи

...
Новината, че Димитър Бербатов ще продължи и най-вероятно ще приключи
Коментари Харесай

Бербатов в Индия? Негова си работа

Новината, че Димитър Бербатов ще продължи и най-вероятно ще завърши футболната си кариерата в Индия отприщи вълна от страсти. Главно отрицателни, съпроводени с подигравателни намеци и искрено зложелателство. Това не бе ненадейно. Не е загадка, че Митко в никакъв случай не се е радвал на някаква всенародна обич, с каквато други родни звезди от предишното могат да се похвалят. Феновете на ЦСКА го загатваха с положително, единствено когато влизаха в спор, коя е най-конвертируемата родна футболна марка в Европа. Останалите го подлагаха на критика, че вкарвал единствено на слабаци с националния тим. Бил придирчив, надут, високомерен и необщителен.

Факт е, че той не флиртуваше с публиката, както мнозина преди него. Не желаеше да се хареса непременно. Не флиртуваше и с топката. Тя просто бе негова. Залепена за крайници му. Затова и за ценителите той ще остане като „ магическото допиране “. А за злобарите - „ примадоната “. На Острова също остана ненапълно неразбираем. Въпреки че стана голмайстор на Висшата лига. На респект там са гладиаторите, които чупят и двата си крайници в неправилен опит да предотвратят тъч. По тамошните критерии Митко бе показателен лентяй. Да, като че ли това неповторимо негово достижение с голмайсторския приз не се е случвало.

А по кое време различен българин ще се похвали с нещо сходно? Кога различен земляк ще поведе „ Барса “ към няколко следващи трофеи, както го направи Христо Стоичков? Кога ще имаме различен тенисист, като Григор Димитров - измежду водещите 10 в света. Вместо това сурвакаме хасковлията с нелепите ни свръхочаквания, като че ли сме някаква обичайната суперсила в тениса. Придружено с хапливи намеци и казармен комизъм, ориентирани към някогашните му гаджета и актуалната половинка. Та Цвети Пиронкова е 125-та в ранглистата, а за нас е със статут на супер звезда. Защото е „ положително момиче “, не се държи надменно и провокативно, да не приказваме за скандално. Взе си и „ положително момче “ за мъж.

Преди да хвърлим камък по Митко, хайде да си дадем сметка, че изборът си е негов. Да, близо година и половина не игра. Лиши ни от насладата да следим майсторските му изяви, до момента в който търсеше най-хубавото за себе си, съгласно напредналата му футболна възраст. Е, откри го в Индия. Там ще прибере милион за към 5 месеца. Преди това ни разочарова, че не избра „ Ювентус “, а подведе и „ Фиорентина “, с цел да се скрие в кварталния „ Фулъм “. Разочарова ни, че напусна националния тим, незабавно откакто усъвършенства головия връх на Христо Бонев, и по този начин стартира най-безрадостният интервал в историята на представителния отбор. После внезапно се зарече да ни „ оправи футбола “, в случай че го поканим, в което някои разчетоха пренебрежително отношение.

В последна сметка, на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Нещата от живота не са единствено черни и бели. Любо Пенев бе дефинирал в резюме какво мисли по тематиката още през 1996 година Нека не се взираме в канчетата на Митко, Гришо или „ дребното коте “ Валери Божинов – различен неуморен воин от фейсбук вечеринките. Защо не сме толкоз безпощадни и язвителни към тези, които претакат държавния бюджет и ни замерят всеки ден с безумни конференции, а сме се захванали с момчета, които от години не са виждали български лев. И не ни ощетяват по никакъв метод.

В спорта се въртят от ден на ден пари, а нашенецът е прекомерно сензитивен на тази тематика. Споменатите спортисти щяха да бъдат обичани в пъти повече, в случай че никой не знаеше какви пари получават. Но медиите са безмилостни и вадят всички суми до запетая. Няма метод.

„ Българите не обичат богатите и съумелите “, споделя близкият другар на Бербатов Александър Томаш в отбрана на Митко. Да, това сме го чували и от екзотичната бизнес-птица Евгения Банева.

Което не значи, че не е правилно...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР