Новината, че 30-годишният депутат от Продължаваме промяната“ Стою Стоев ще

...
Новината, че 30-годишният депутат от Продължаваме промяната“ Стою Стоев ще
Коментари Харесай

Бащата на Стою Стоев, предлаган за шеф на правната – бивш шеф в Агенцията по приватизацията от НДСВ

Новината, че 30-годишният народен представител от „ Продължаваме промяната “ Стою Стоев ще дава отговор са правосъдната промяна в България, пристигна изненадващо във вторник. Роденият през 1992 година и приключил Нов български университет Стоев по някаква причина беше предпочетен пред двама някогашни правосъдни министри от обединението – Христо Иванов и Надежда Йорданова, някогашния Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков и някогашния началник на Народно събрание Никола Минчев.

 

В кариера на Стоев има къс адвокатски опит в адвокатската фирма на баща му – той стартира да практикува през 2019, само че скоро по-късно му се отваря опция да размени адвокатската адвокатска фирма с депутатската банка. Поглед към родословието на младежа дава някаква изясненост по какъв начин може да се изясни стремглавата му кариера.

 

Негов татко, става известно, е един от надзорниците в Агенцията за приватизация от времето на Национална движение „Симеон Втори" Теодор Стоев, който е бил съветник при покупко-продажбите на френската компания „ Мекамиди “ за каскадите „ Санданска Бистрица‘ и „ Пиринска Бистрица “. Слагането на съветник по енергийни покупко-продажби за надзирател на приватизацията провокира скандал през 2001 година.

 

По първата АП отхвърли да подписа договорката с чешката „ Енерго Про “ и реши, че след приемането на тактика за приватизацията в енергийния бранш ще разгласи нова процедура, напомня същата година „ Медиапул “. При договорката за „ Пиринска Бистрица “ също не се стигна до сключване, тъй като в хода на процедурата към френския покупател „ Мекамиди “ се причисли и компания на предприемача Гриша Ганчев. От организацията тогава обясниха, че липсват гаранции, че новото сдружение покупател „ СИИФ Мекамеди- Литекс ООД “ ще съблюдава уговорките в приватизационния контракт, който е подписан единствено от френската компания.

 

„ Корупционна (според мен) е и договорката за каскада „ Санданска Бистрица “, на която съм един от проектантите, и която е продадена за 18 млн. $ на чешка компания. Тя е построена от 3 централи с много огромни подове и от там - много електрическа енергия. Трите преработват 103 млн. куб.м. водна маса годишно и са общо 52 мегавата “, изяснява през 2006 инж. Манол Тимов.

 

Името на Теодор Стоев нашумя преди 2 десетилетия и с концепцията за проверка на приватизационния контракт за „ Златни пясъци ”. „ Това беше една изпусната фраза. Личното ми мнение е, че договорката е оскъдна, тъй като Петър Жотев нямаше пълномощия да я подписа и не я предложи за утвърждение от Надзорния съвет на АП ”, изясни надзорникът. Името на Стоев беше и на десето място в кандидатдепутатската листа на „ Национално придвижване Симеон Втори ” във Варна. Според варненските медии е измежду доближените до Борислав Ралчев, народен представител от Национална движение „Симеон Втори". „ С Ралчев се познаваме от 16 години, само че само като сътрудници ”, разяснява тогава Стоев.

 

 стоев-стою2

 

Източник tribune.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР