Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам

...
Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам
Коментари Харесай

Главчев: Сигналът за детската болница ще бъде подаден утре в ДАНС и прокуратурата

" Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата на следващия ден. Очаквам отчет и от Министерство на здравеопазването. ”

Това сподели министър председателят Димитър Главчев пред публицисти във връзка решението да изиска от профилираните органи да създадат инспекция по какъв начин е утвърден градежът на МБАЛ “Мама и аз ”.

Решението за болничното заведение първо мина на съвещание на Министерския съвет предходната седмица, само че единствено след 22 ч. бе анулирано от премиера.

 

Главчев изясни за какво:

 

" Никакви терзания нямахме по отношение на законосъобразността на решението, което взимахме. Само че в обществото излязоха обстоятелства, които нямаше от кое място да знаем и незабавно реагирахме! "

 

Съмненията в обществото бяха, че реализацията на плана МБАЛ " Мама и аз " ще докара до анулация на градежа на национална детска болница.

 

Преди това и президентът Румен Радев разяснява тематиката за детската болница. Той и препрати към премиера Главчев въпросите на публицистите за това по какъв начин тъкмо са се движили документите по плана за МБАЛ " Мама и аз ". 

 

„ Специално детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет. Тук страната би трябвало да си стои на мястото и е закъсняла толкоз доста години да построи национална детска болница с опция да има всички нужни отделения “, сподели президентът Радев. 

 

От отговора му стана ясно, че е имало претенции за градеж на частна детска болница и по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев, и по времето на Стефан Янев. Но те са били отклонени, тъй като задачата е била децата и техните родители " да намират на едно място качествени услуги на най-високо равнище ". Това е наш дълг и като общество и като страна, добави президентът. И изясни, че с този претекст неговите служебни държавни управления са отказали градежа на болничното заведение.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР