Нови влакове и подобрена железопътна инфраструктура ще имаме най-рано през

...
Нови влакове и подобрена железопътна инфраструктура ще имаме най-рано през
Коментари Харесай

Очакват ни нови влакове и подобряване на жп инфраструктурата

Нови влакове и усъвършенствана железопътна инфраструктура ще имаме най-рано през 2026 година. Това съобщи пред БНР новият ръководител на Борда на шефовете в Холдинг БДЖ Юлия Варадинова-Миланова и изясни, че тогава би трябвало да завършат ремонтните действия по железопътните трасета и да бъде доставен преносимият състав по Плана за възобновяване и резистентност. 

Към момента управлението на БДЖ изследва опциите за доставка на влакове от няколко европейски производители.

" Имаме към този момент някои отговори, само че не желая да разясня, тъй като би трябвало да съберем отговори от всички производители. Аз съм много обнадеждена. Търсим всевъзможни благоприятни условия, в това число и за пазаруване на преносим състав втора ръка, само че с избрани условия по отношение на комфорта и качеството на вагоните. Търсим и се надявам, че ще намерим излаз от създалата се обстановка и допустимо най-бързо да стартира подновяването на вагонния парк. Това ще докара до очевидно възстановяване на качеството на предлаганата услуга и ще се отрази директно на нашите клиенти ", разясни тя.   

Има осъдени чиновниците на БДЖ заради влака Русе-Бургас, който заради забавяне не изчака пасажери и ги остави да нощуват в Стара Загора, сподели още Юлия Варадинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР