Нови възможности за бъдещо сътрудничество, развитие на двустранните отношения между

...
Нови възможности за бъдещо сътрудничество, развитие на двустранните отношения между
Коментари Харесай

Кърджали се побратими с македонска Струмица

Нови благоприятни условия за бъдещо съдействие, развиване на двустранните връзки сред община Кърджали и община Струмица разискаха през днешния ден кметовете инж. Хасан Азис и Костадин Костадинов по време на срещата във връзка побратимяването на двете общини. Това се случи с поддръжката на водача на европейските либерали Илхан Кючюк.

„ Инициативата на господин Илхан Кючюк за побратимяване на двете общини е доста значимо обръщение към жителите на двете ни страни. И Кърджали, и Струмица споделят идентични полезности и имам вяра, че двете общини имат добра почва за развиване на едно дълготрайно съдействие. “, уточни Костадин Костадинов, кмет на община Струмица.
-->
 20221221 Илхан Кючюк 3

По време на срещата бяха разисквани бъдещи общи планове сред общините, а община Кърджали получи покана за присъединяване в обичайния карнавал на Струмица.

По думите на Кючюк всички връзки и пътища сред народите се построяват с неизменност и благосклонност. Той разяснява, че двете общини, въпреки и от двете страни на границата, могат да си сътрудничат сполучливо в доста сфери.

„ Това са едни положителни образци, които ще отворят благоприятни условия за връзка сред двете общини, ще задълбочат връзките в бизнеса и стопанската система, в културата и образованието, само че най-много ще допринесат за близостта сред хората. Виждаме двама доста прогресивни кметове на две мултиетнически общества, които ни демонстрират, че би трябвало да търсим път за това разликите да водят към единение. Това е смисълът на Европейски Съюз, а аз като докладчик постоянно съм работил за това – българското и македонското знаме да стоят дружно до знамето на Европейски Съюз. Вярвам в бъдещето и просперитета. Смисълът на политиката е да създадем тъй че в това комплицирано време жителите да преодолеят разликите. Това е една нова страница, която отваряме както сред двете ни страни, по този начин и сред двете общини. “, съобщи Кючюк след срещата. 

 20221221 Илхан Кючюк

„ За мен е наслаждение да бъда тук с делегацията от България, с цел да беседваме за общите ни планове, благоприятни условия и общият път, който би трябвало да извървим дружно. Инициатива на община Кърджали е да търсим съдействие с общини, в прилежащите на България страни. Радвам се, че в лицето на община Струмица, Кърджали ще откри сътрудник, с който можем да продължим пътя напред към развиването. С поддръжката на Илхан Кючюк имам вяра, че можем да развиваме доста положителни връзки сред двата ни народа. “, съобщи кметът на Кърджали.

Освен Илхан Кючюк и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, част от делегацията от България бяха още Тунджай Шюкрю - зам.-кмет на Община Кърджали, Юсеин Ахмед - ръководител на Общинския съвет – Кърджали, Лятиф Расим - зам.-председател на Общински съвет – Кърджали, Мехмед Вакльов - зам.-председател на Общински съвет - Благоевград и Ибраим Зайденов - общински консултант в община Хаджидимово.

След срещата в община Струмица, делегацията от България, ръководена от Илхан Кючюк, организира среща със Зоран Заев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР