Нови санкции срещу Москва! Българските власти затварят пристанищата си за

...
Нови санкции срещу Москва! Българските власти затварят пристанищата си за
Коментари Харесай

България с нови санкции срещу Москва

Нови наказания против Москва! Българските управляващи затварят пристанищата си за всички руски кораби, без значение под какъв байрак плават. Това оповестява PortSEurope, представен от Moscow Times. Решението влиза в действие на 8 април и е обвързвано с директивата на Европейски Съюз за използване на глобите, съобщи actualno.com.

Морската администрация на страната забрани още на 17 април предходната година влизането на кораби под съветски байрак в пристанищата, като това решение бе част от петия пакет от наказания на Европейски Съюз. Тогава бе направено изключение единствено за доставката на сериозни артикули от Русия – нефт и нуклеарни артикули. Сега възбраната се уголемява – кораби, регистрирани в Руския морски указател на корабоплаването, няма да могат да влизат в българските пристанища.
-->

България остава единствената страна от Европейски Съюз, която продължава да купува съветски нефт по море, с помощта на по този начин наречената дерогация, контрактувана от управляващите в Брюксел. През март размерът на такива доставки варираше сред 63 и 104 хиляди барела дневно, пресмята Bloomberg въз основа на данни за трафика на танкери.

Сега българските пристанища ще бъдат затворени за танкери с съветска регистрация, които биха могли да транспортират нефт, заобикаляйки " ценовия таван " от 60 $ за барел, натрапен от Европейския съюз и страните от Г-7 за съветския нефт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР