Българският червен кръст удостои вицепрезидента със Златен медал за човеколюбие.

...
Българският червен кръст удостои вицепрезидента със Златен медал за човеколюбие.
Коментари Харесай

БЧК удостои вицепрезидента Йотова със Златен медал за човеколюбие

Българският червен кръст удостои вицепрезидента със Златен орден за великодушие. С това отличие се награждават персони с висок престиж и изключително огромен принос за човеколюбиви и благотворителни каузи при превъзмогване на филантропични рецесии, както и при редовно подкрепяне на обществено слаби лица. Само трима души са носителите на тази най-висока премия на червенокръстката организация, оповестиха от прессекретариата на президентството.

„ Това високо самопризнание е горделивост за мен, само че и огромна отговорност да удвоя напъните си и да върша всяка стъпка оттук насетне с още по-голяма упоритост, сила и съпричастност “, благодари вицепрезидентът за оценката и за взаимната работа с БЧК през годините. „ Работим дружно – общи планове, поддръжка за разнообразни начинания. Свързва ни и невидимата нишка сред хора, които са другари, подават си ръка, с цел да преодоляват дружно компликациите “, уточни Йотова. 

Вицепрезидентът посочи, че БЧК е въплъщение на добротворчеството – „ чудесна българска дума, натоварена с доста огромно значение, мъчно преведима на други езици “. „ Във век на високи технологии, изкуствен интелект, напрежение забравяме най-важните човешки качества – добрината и състраданието. А вие, от Българския червен кръст, за разлика от доста други, с активността си връщате смисъла на тези понятия “, съобщи. Тя акцентира, че при всяка рецесия БЧК постоянно е първи на своя пост, и прикани още веднъж за приемане на отлагания години наред Закон за доброволчеството.

„ БЧК не е бялата лястовица на Йовков, която „ на 100 години я се появи един път, я не “. БЧК е Йовковата бяла лястовица, синоним на вярата, че постоянно когато я потърсим, ще бъде там, че положителното и избавлението постоянно идват “, уточни вицепрезидентът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР