Нови разкрития посочват блудницата Мария Магдалена като автор на четвъртото

...
Нови разкрития посочват блудницата Мария Магдалена като автор на четвъртото
Коментари Харесай

Мария Магдалена е написала 4-то евангелие от Библията

Нови разкрития показват блудницата Мария Магдалена като създател на четвъртото евангелие от Библията – Евангелието на Йоан. Смята се, че Мария Магдалена е била най-близкия възпитаник на Исус Христос.

Тези изказвания на специалисти се обосновават с откъс от Библията, в който написа, че всичко от Евангелието на Йоан е написано от най-любимия възпитаник на Христос.

Изследователите настояват, че в ранните християнски храмове при изобразяването на Тайната вечеря от дясната страна на Исус е рисуван деятел със мощно изразени женски черти. Смята се, че този деятел е бил точно Мария Магдалена.

Специалистите считат, че с времето делото на Мария Магдалена е било заличено, тъй като първите християни са се тормозили от връзката на Месията с тази жена.

За Мария Магдалена се приказва в Евангелието на Лука, където тя е разказана като жена на прегрешението, получила помилван от Исус, след което приела християнството.

 Христос

Апокрифен текст, който и до през днешния ден се отхвърля от църквата, твърди, че Мария Магдалена с изключение на възпитаник на Исус е била и негова брачна половинка. Древният папирус е открит преди 100 години и се назовава Евангелието на Мария.

Макар откритието да е към този момент на цялостен век, то бе оповестено едвам преди няколко години, като се разкри, че текстът е открит от лекар Карл Райнхард при разкопки край Кайро.

Преди време преводът на текст, намиращ се в Британската библиотека, добави, че Мария Магдалена и Исус са имали две деца, които са били убити при заприказва против Месията.

Друг ръкопис, който се пазел в Египет близо 1700 години, също демонстрира Исус в друга светлина. Папирусът е формиран от 26 страници и се назовава Евангелието на Юда. В него се споделя, че самичък Исус е помоли Юда да го съобщи, макар че е знаел на каква орис обрича един от апостолите си.

Църквата анатемосва всеки един от тези текстове, като споделя, че те са осквернение. Подобен е и казусът с романите Шифърът на Леонардо от Дан Браун и Последно прелъщение на Никос Казандзакис, които също настояват, че Христос е имал семейство.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР