Нови правила за отпускане на помощи за отопление. Социалното министерство

...
Нови правила за отпускане на помощи за отопление. Социалното министерство
Коментари Харесай

Нови правила за отпускане на помощи за отопление

Нови правила за разпределяне на помощи за отопление. Социалното министерство предлага смяна на подоходния аршин и облекчение на изискванията за кандидатстване. Така хората, които имат право на помощ, ще се усилят с към 20%.

Сега отпущането на обществени помощи у нас е обвързано с обезпечения най-малък приход. Промени в законодателството, които влизат в действие в средата на годината плануват обществените помощи да бъдат обвързани с линията на беднотия.

" Социалните помощи ще бъдат не пои-малко от 30% от линията на беднотия. На тази беднотия ще бъде образуван диференцираният приход на база на който уязвимите лица ще получават съответните помощи ", съобщи Надя Клисурска, заместник-министър на труда и обществената политика.

Затова общественото министерство предлага формулата, по която се пресмята приходът за разпределяне на помощ за отопление да бъде изменена.

" Което дава опция на лица с по-висок приход да получат тази целева помощ за отопление ", добави Надя Клисурска.

Досега фамилиите чиито деца не вървят постоянно на учебно заведение не са получавали помощ за отопление. Социалното министерство предлага и това да се промени.

" Само за децата, които не вървят на учебно заведение в състава на фамилията според от тяхната възраст ще се понижава помощта от 3 до 5% ", разясни Надя Клисурска.

Размерът на помощта ще бъде избран през юли. А нарастването на пенсиите няма да лиши хората с ниски приходи от помощ за отопление.

" Министърът с корекционен коефициент поправя това нарастване на пенсиите, с цел да не може нито един пенсионер на база на това нарастване да отпадне от опцията да получи поддръжка ", сподели още Надя Клисурска, заместник-министър на труда и обществената политика.

Помощите ще се изплащат едновременно месец след кандидатстване. Заявления към този момент ще могат да се подават във всяка дирекция за обществено подкрепяне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР