В резултат на настъплението си руските войски окупираха няколко села

...
В резултат на настъплението си руските войски окупираха няколко села
Коментари Харесай

Руската офанзива към Харков е спряна

В резултат на настъплението си съветските войски окупираха няколко села на границата в Харковска област, съобщи организация УНИАН, цитирайки източници от украинските сили.

„ Руснаците окупираха няколко села, които бяха ситуирани съвсем на границата и бяха стратегически сложни за задържане, нашата отбранителна линия не беше пробита “, споделиха военните. Битката в този момент е доста по-малко дейна, в сравнение с беше през вчерашния ден. Ситуацията е изцяло нормализирана, оповестиха украинците.

Руският Генерален щаб към момента не е оповестил нищо, макар че локалните известия демонстрират внезапно увеличение на интензивността на въздушните, ракетните и артилерийските удари в Харковска област, пишат съветските медии.

От дълго време Киев предупреждаваше, че съветската войска ще стартира огромна атака през месец май, като една от евентуалните цели е точно град Харков. Все още не е ясно дали почналите през вчерашния ден съветски офанзиви са въпросната огромна офанзива или единствено „ сондират “ фронта в това направление. В Русия настояват, че задачата е да се сътвори „ буферна зона “.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се водят интензивни боеве по цялата фронтова линия. Той също по този начин съобщи, че Украйна ще отговори на новото съветско предизвикателство със мощ и прикани западните страни да окажат спомагателна военна помощ на Киев.
„ По нашата национална граница и нашата фронтова линия ние ще унищожим непроменяемо окупатора по подобен метод, че да попречим на офанзивните планове на Русия ", сподели Зеленски. „ Важно е нашите сътрудници да поддържат нашите военни, като им дават военни материали навреме ", добави той. По-рано Съединени американски щати оповестиха разпределяне на нова военна помощ за Украйна в размер на към 400 милиона $.

Стотици хора бяха евакуирани от регионите на Харковска област, които се намират покрай границата с Русия, съобщи по-рано през днешния ден губернаторът на украинската област Олег Синегубов ден, откакто съветските сили започнаха сухопътна атака против региона. Високопоставен украински боен източник съобщи, че съветските сили са напреднали с километър във вътрешността в Украйна и се пробват " да основат буферна зона " в Харковска и прилежащата Сумска област, с цел да предотвратят набези против територията на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР