Нови подробности за трагедията с национала ни по фрийдрайд Борислав

...
Нови подробности за трагедията с национала ни по фрийдрайд Борислав
Коментари Харесай

Нови подробности за трагедията с Бобо Гарибов

Нови детайлности за нещастието с национала ни по фрийдрайд Борислав Гарибов изнесоха през днешния ден планинските спасители и финансистът Владимир Каролев, който е познавал Бобо от пистите. Ските пристрастеност на Каролев.

Бобо най-вероятно е умрял от удар в дърво, а не се е задушил под лавината, допусна пред бТВ Каролев. Младежът е бил с треньора си. Планът е бил да минат по билото, за какво са избрали улея в никакъв случай няма да разберем, сподели икономистът. Той видял Бобо на Шилигарника, часове преди ужасната покруса в региона на местността " Бъндерица ".

Припомняме, че 18-годишният Борислав почина през вчерашния ден в Пирин. При втурване в един от улеите на писта Тодорка той бе покрит от лавина. Бобо е бил с група другари, само че се е спуснал първи по смъртоносните улеи на Тодорка и е провокирал свличането на снежна маса.

За по малко от 10 минути планински спасители от Банско са се отзовавали на сигнала за помощ, само че за жал единствено установили гибелта. Изнесли са тялото от улеите, които са продължавали да бъдат лавиноопасни. Изключително бързо са работили сътрудниците, за жалост има случаи, в които нищо не може да се направи, сподели на брифинг тази заран шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев.

" Хората не би трябвало да се поддават на страстта фрийрайд. Пирин е неразрешен за такава активност. Да, момчето е било екипирано с всичко належащо - раница, сонда, лопата, каска. За страдание тези уреди не ни вършат безсмъртни, те могат единствено да дадат най-малък късмет ", сподели още Нешев.

" Този проблем не би трябвало да се взема решение със забрани - би трябвало да има схващане и деяние в тези терени. Цялата промишленост е ориентирана към фрийрайд. Трябва да се намерят методите, по които това да се регламентира и да бъде охранявано ", добави спасителят и сподели, че фрийрайдъри в планината има непрестанно – макар предизвестията и заплахите.

 

" Вчера, малко преди този случай имаше различен в Банско, също с откъсната лавина, без затрупани, само че това е чист шанс. Много е рисково сега. Не предлагаме излизането отвън маркираните писти ", безапелационен бе Емил Нешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР