Нови подробности за самолета нарушител даде военният министър Драгомир Заков.

...
Нови подробности за самолета нарушител даде военният министър Драгомир Заков.
Коментари Харесай

Нови подробности за самолета нарушител Шпионски ли е?

Нови детайлности за самолета извършител даде военният министър Драгомир Заков. Машината от самото начало е била следена от НАТО, тя безусловно се е препредавала за наблюдаване на страните членки.

Военновъздушни сили знаеха къде се намира самолета още преди да влезе на територията на страната. След влизането му той е наблюдаван от самото начало, сподели Драгомир Заков.

„ Освен самолети, имаме и противовъздушна защита. Тя също е част от следенето на самолети. Вчера като споделих, че през целия си полет този аероплан не е представлявал опасност, това фактически е по този начин “, добави министърът.

Заков съобщи още, че размерът на самолета не допуска той да направи вреди на цивилни или инфраструктура.

„ Самолетът е бил разгласен за евентуален отстъпник. Когато това е по този начин, върху него не се влияе – той се следи. Ако има дейности, които заплашват военни или цивилна инфраструктура, тогава има процедура, в която той се афишира за отстъпник и има процедура за влияние “, добави министърът на защитата.

Той съобщи, че следствието ще дефинира дали самолетът е бил шпионски, или не.

Над страната самолетът е минал през тъмната част на денонощието, летял е доста ниско, с цел да избегне бурята.

" Когато преценихме, че би трябвало да вдигнем изтребител във въздуха, ние го направихме в доста тежки условия. Беше изработен полет, беше направено наблюдаване. Самолетът се върна в " Граф Игнатиево " преди началото на стихия, извънредно рисков полет. Пилотът, който излетя, рискува живота си, споделям го искрено, само че си свърши работа ", изясни Заков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР