Нови пътни знаци, маркировка и буфер от най-висок клас, който

...
Нови пътни знаци, маркировка и буфер от най-висок клас, който
Коментари Харесай

Мястото на трагедията на Струма - с нови знаци, маркировка и надежден буфер |

Нови пътни знаци, маркировка и буфер от най-голям клас, който да олекоти възможен удар на транспортно средство в " острова " сред пътя и площадката за отмора, са инсталирани на мястото на 31-ия километър на автомагистрала " Струма ".

Това стана ясно от обява на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов във фейсбук.

На 23 ноември 2021 година на това място се случи, при която починаха 45 жители на Северна Македония.

Ето и текста на цялата обява на Гроздан Караджов:

" При 31-ия км на автомагистрала „ Струма “ към този момент има нови пътни знаци. Фолиото на буфера при започване на ограничаващата система преди площадката за отдих е заменено с по-висок клас, с цел да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

В края на предходната година разпоредих на АПИ да се прегледа сигнализацията в този сектор поради сигнали в медиите, че не е обезпечена задоволително пътната сигурност там.
В резултат са инсталирани спомагателните знаци, които отбелязват площадката за отдих (Е18 - „ Вода за пиянство “). Такива знаци към този момент има на отбивката за площадката, както и на 250 метра и на 1000 метра преди нея.

В разграничителната линия, директно след площадката за отдих, е инсталиран нов знак, който указва придвижване единствено напряко след знака.
Инсталираният буфер е детайл за пътната сигурност. Той олекотява възможен удар на транспортното средство при пътно произшествие. Буферът е от най-голям клас. Ограничителната система зад него може да задържа камион от 38 тона. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР