Нови научни разкрития за плодовете! Според правителствените препоръки плодовете, заедно

...
Нови научни разкрития за плодовете! Според правителствените препоръки плодовете, заедно
Коментари Харесай

Нови научни разкрития за плодовете: Кой е най-здравословният плод? Има ли нездравословен? Кой е най-добър за отслабване?

Нови научни разкрития за плодовете! Според държавните рекомендации плодовете, дружно със зеленчуците, би трябвало да са в основата на нашето хранене. Въпреки това действителността е, че едвам 12% от възрастните извършват рекомендациите за 1 ½ до 2 чаши плодове (или еквивалента им) на ден.

Не може да се отхвърли, че плодовете са потребни. Те са цялостни с фибри, значими витамини и минерали, антиоксиданти и други защитни субстанции. Те защищават от хронични болести. От сърдечни заболявания и рак до разстройства на настроението като меланхолия и тревога. Но в случай че търсите най-здравословните плодове, на които да дадете приоритет, ето тези от тях с впечатляващи научно подкрепени изгоди.

И по този начин, кой е най-здравословният плод?

Боровинките заемат купата на най-здравословен плод. Зашеметяващият нюанс на боровинките се дължи на техните антоцианини – антиоксидант, за който се счита, че е виновен за многочислените им изгоди за здравето. Дългосрочни изследвания сочат, че включването на боровинки в постоянния ви хранителен режим може да понижи риска от сърдечни болести и диабет вид 2. Боровинките могат също по този начин да подобрят когнитивните качества. Като и да укрепят мозъчната ви мощ.

Нови проучвания демонстрират, че високият банкет на боровинки може да ви помогне да поддържате здравословно тегло. Проучване измежду здрави дами откри, че тезикоито са яли повече боровинки, са имали по-малко телесни мазнини спрямо тези, които са яли по-малко. Освен това високият банкет на антоцианини се свързва с 3% до 9% по-ниска телесна мастна маса. Както и с по-малко коремни мазнини измежду тези дами.

Най-здравословните плодове:

Има целия свят от плодове, който може да бъде проучен, тъй че въпреки боровинките да са свързани с голям брой изгоди, не е належащо да пренебрегвате други плодове. Консумацията на разнородни плодове подсигурява, че получавате набор от съществени хранителни субстанции. Това усилва вероятността да покриете дневната си потребност от разнообразни витамини и минерали.

Освен това изследванията демонстрират, че ежеседмичното изразходване на необятен набор от неповторими растителни храни способства за нашарване на чревния микробиом – маркер за здрави вътрешности. Тъй като всички пътища към здравето стартират от здрави вътрешности, разнообразяването на приема на плодове е чудесна тактика.

Ягоди

Само 8 от тези рубиненочервени скъпоценни камъни ще ви набират целия витамин С, от който се нуждаете за един ден. Витамин С е антиоксидант, който взе участие в имунната функционалност и производството на колаген. Съществуват и доказателства, че ягодите могат да понижат маркерите на нездравословното инфектиране и да подобрят общия и LDL холестерола при хора с високи базови равнища.

Малини

Една чаша малини съдържа 8 грама от целесъобразните 25 до 38 грама фибри на ден. Освен това тя доставя основни хранителни субстанции като магнезий, калий и витамин С. Те са богати и на елагова киселина и кверцетин – антиоксиданти, които защищават клетките ви от увреждане, причиняващо заболявания.

Авокадо

Въпреки че постоянно го консумираме като лой, която е потребна за сърцето, авокадото механически е плод. Голяма част от мазнините в него са мононенаситени – тип, който доминира в зехтина екстра върджин, главен артикул на свръхздравословната средиземноморска диета. Проучване открива, че заместването на част от въглехидратите в храната с половин или цяло авокадо е обвързвано с няколко усъвършенствания в индикаторите за сърдечно здраве измежду хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Диня

Динята може да има сладостен усет, само че чаша от този апетитен плод съдържа по-малко естествена захар от същата порция доста други плодове, в това число боровинки. Динята и 100% сокът от любеница се отличават със съединяване, наречено л-цитрулин, за което е потвърдено, че понижава мускулната тресчица след подготовка. Динята също е добър избор след подготовка, защото съдържа към 90% вода. Всяка чаша доставя към пет унции вода, тъй че може да помогне за хидратацията.

Фурми

Едно от нещата, които вършат фурмите толкоз специфични, е, че те са сладки и карамелизирани, само че нямат добавена захар и са с невисок гликемичен показател. Фурмите попадат в нашия лист на най-здравословните плодове, тъй като се свързват с впечатляващи изгоди.Между тях са подкрепяне на здравето на мозъка и червата. Освен това малко изследване измежду хора с диабет вид 2 откри, че фурмите могат да оказват помощ за намаление на общия холестерол и повишение на здравословния HDL холестерол, без да въздействат на равнищата на кръвната захар.

Сушени сини сливи

Много хора мислят за сушените сини сливи поради въздействието им върху здравето на храносмилателната система, само че си коства да се спомене и тяхното влияние върху здравето на костите. Едно изследване откри, че пет до шест сушени сини сливи дневно резервират костната маса при дами в постменопауза, до момента в който при тези, които пропущат този всекидневен табиет, костната маса понижава.

Киви

Освен че обезпечава повече от 100 % от дневната потребност от витамин С, кивито може да подкрепи по-добрия сън, храносмилането и настроението. Смята се, че необятен набор от хранителни субстанции, антиоксиданти и биоактивни субстанции са свързани с изгодите за здравето на кивито.

Череши

Подобно на кивито, черешите имат капацитета да ви оказват помощ да спите по-добре. Проучванията демонстрират също, че черешите могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и факторите на оксидативен стрес, които вземат участие в инициирането и насърчаването на голям брой хронични болести. Консумацията на череши може също по този начин да понижи мускулната тресчица, провокирана от физически извършения.

Банани

Бананите се употребяват с неприятна популярност. Но ние ги считаме за едни от най-здравословните плодове, защото те имат голям брой хранителни субстанции, в това число фибри, калий, мед, магнезий и витамин В6. Освен това те получават спомагателни точки за това, че са портативни, комфортни и естествено сладки.

Ябълки

Една ябълка дневно в действителност може да държи лекаря надалеч. Освен че доставят фибри, ябълките съдържат мощни антиоксиданти. Доказано е, че ежедневният банкет на този плод намалява кръвното налягане, общия холестерол, нездравословния LDL холестерол и възпалителния статус, като в същото време покачва положителния HDL холестерол и поддържа здравословната ендотелна функционалност – индикатор за това какъв брой добре действа обвивката на кръвоносните съдове.

Грейпфрут

Витамин С в грейпфрута спомага за производството на колаген, който поддържа здравето на кожата и спомага за предотвратяване от бръчки и провисване на кожата. Този антиоксидант също по този начин подкрепя здравословното действие на имунната система. Този апетитен плод може да бъде и отлично оръжие против рака. Съединенията в грейпфрута могат да имат противоракови свойства. А изследванията на витамин С демонстрират, че хората с висок банкет имат по-ниска периодичност на голям брой типове рак, в това число рак на пикочния мехур, гърдата, белия дроб, панкреаса и простатата.

Но потреблението на грейпфрут, до момента в който приемате някои медикаменти с рецепта, може да докара до съществени здравословни проблеми. Затова се консултирайте с вашия доктор или фармацевт, преди да хапнете грейпфрут, в случай че приемате медикаменти с рецепта.

Най-добрите плодове за ежедневна консумация

Плодовете се разграничават по типа и количеството на питателните субстанции, които доставят, само че всички те имат суперсили. Затова е най-добре да консумирате разнородни плодове, с цел да се възползвате от спектъра защитни субстанции, които те обезпечават.

Посягайте към плодове във форми, които не съдържат добавени захари. Като пресни, неподсладени, замразени и сушени плодове. Малко количество 100% плодов сок, да вземем за пример 100% сок от портокал или грейпфрут, също може да се впише в здравословния режим на хранене и да ви помогне да задоволите потребностите си от хранителни субстанции.

Има ли нездравословни плодове?

Много хора се тормозят от захарта в плодовете, само че естествената захар в тях се разграничава доста от захарта, добавяна в модифицираните храни. Изследванията демонстрират, че е потребно да включвате плодове в диетата си. Така че не е нужно да се притеснявате, че някои плодове са нездравословни, тъй като са с високо наличие на естествена захар.

Плодовите питиета – пуншове, като лимонада и коктейли – съдържат добавена захар и вероятно други добавки. Така че е най-добре да ги пиете рядко, в случай че въобще ги пиете. Сушените плодове, които са покрити с добавена захар, също би трябвало да се заменят с неподсладени сушени плодове, когато е допустимо.

Най-добри плодове за намаляване

Въпреки че някои диети, като кето и месоядната, отхвърлят плодовете, доказателствата сочат, че плодовете могат да оказват помощ за поддържане на здравословно тегло. Фибрите в плодовете способстват за чувството за задоволеност, като ви оказват помощ да консумирате точното количество за потребностите на организма. А също по този начин доставят потребни бактерии в червата ви. Чревният тракт взе участие в усвояването на питателните субстанции и регулирането на тежестта. Така че плодовете могат да подкрепят контрола на тежестта посредством ролята си за здравето на червата. Нискокалоричните, богати на хранителни субстанции плодове могат да заменят и висококалоричните, мощно модифицирани закуски. Изводът е, че всеки плод е добър избор за понижаване на тежестта.

 

Източник – Today /Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News
Още вести четете в категории  Здраве

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР