Нови изследване установи нещо твърде интересно, за което учените дори

...
Нови изследване установи нещо твърде интересно, за което учените дори
Коментари Харесай

Бактериите контактуват помежду си на свой собствен език

Нови проучване откри нещо прекомерно забавно, за което учените даже не бяха и предполагали. Оказва се, че бактериите имат собствен език и освен поддържат връзка между тях, само че и могат да координират дейностите си.

Американски учени откриха, че с цел да споделят между тях, бактериите употребяват електрически сигнали. По този метод колониите им могат да съгласуват дейностите си. Така се основава така наречен микробиологичен мозък.

Бактериите са едни от най-простите организми, откривани в природата. Именно фактът, че могат да поддържат връзка между тях, изяснява механизма на заразяване с тях. Дори да са уязвими и малцина, те съумяват да усилят количеството си, преди да нападат имунната система на гостоприемника и да се опитат да я завладяват.

Тестовете са открили, че механизмът на връзка е акуратен и ясно открит. Оказва се, че милиардите идентични колонии откриват връзка посредством сигнали по пътя на натриевия йон - напрегнат атом. По този метод бактериите във вътрешността оповестяват на тези в периферията, че са гладни. От своя страна периферните стартират интензивно да основават нови кафези с хранителни субстанции за тези от вътрешността.

 Бактериите контактуват между тях на собствен личен език

За да потвърдят правилото на връзка, учените са създали опит. Те са прекъснали канала с поток от йони. Резултатът бил повече от индикативен – връзките сред бактериите незабавно спряла.

Заключенията са, че бактериите си споделят на химичен език, който им разрешава да координират всичко между тях – както отбраната, по този начин и офанзивите. Откритието ще докара до извънредно доста промени в разглеждането на механизма на заболяванията и методите за лекуването им.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР