Нови, допълнителни ограничителни мерки в страната заради разпространението на COVID

...
Нови, допълнителни ограничителни мерки в страната заради разпространението на COVID
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма нужда от нови ограничения в България заради COVID 19

Нови, спомагателни ограничаващи ограничения в страната поради разпространяването на Коронавирус 19 у нас за момента не се постановат. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който през днешния ден е на посещаване в Търговище, заяви БНР.
Няма да се затварят учебни заведения в област Търговище. Няма заболеваемост на учениците над 20 на 100, сподели министърът Ангелов след запознаване с съответните цифри за обстановката. От понеделник присъствената форма се връща и в двете най-големи образователни заведения в града, които минаха в последните два дни на предходната седмица към образование в електронна среда за осъществяване на цялостна стерилизация.

Министър Ангелов бе в Търговище, с цел да се запознае на място с събитията, поради попадането на региона в така наречен алена зона и нарасналата заболеваемост през последните дни. На конференция в наличието на регионалния шеф Митко Стайков и кмета Дарин Димитров бе обявено, че към днешна дата 27 учители от района са диагностицирани с ковид. Двама се лекуват в болница, а останалите 24 са на домакински стационар; един е умрял. 23-ма са карантинираните педагози.

В региона учениците с коронавирусна зараза са 12 - всичките са без признаци и при тях не се постанова болнично лекуване. Карантинираните са 295; тези с грипоподобни признаци - 943. Паралелките, които са под карантина, са 14.

Министърът уточни, че в региона се образоват 10 280 възпитаници в 760 паралелки. Данните демонстрират, че все още заболеваемостта при учениците е 12,15 на 100, при педагозите - 9,2 %, при непедагогическия личен състав - 3,39 %, което не постанова предприемане на ограничения, ограничаващи образованието в присъствена форма.

Коментирайки желанието на родителите образованието да се организира в електронна среда, за по-голяма сигурност, здравният министър бе безапелационен, че не трябва страхът да е водещ, а спазването на написаните ограничения, контролът и самоконтролът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР