Новелис (Novelis), един от най-големите купувачи на алуминий в света,

...
Новелис (Novelis), един от най-големите купувачи на алуминий в света,
Коментари Харесай

Американската Новелис изключва руския алуминий от договорите си за доставки през 2023 г

" Новелис " (Novelis), един от най-големите купувачи на алуминий в света, няма да приема съветския метал в новите контракти за доставяне на европейските си фабрики през 2023 година, заяви Блумбърг.

Русия е основен производител на алуминий, никел и мед, като нито един от тези артикули не е включен в глобите на Европейски Съюз или Съединени американски щати. Докато някои представители на бранша - най-много в Европа - се пробват да заобикалят съветския метал от началото на нашествието в Украйна, огромна част от международната търговия се реализира посредством годишни или многогодишни контракти, които към този момент са били в действие при започването на войната.

Руската компания " Русал " е третият международен производител на този метал, употребен в превоза, пакетирането и строителството. Потребителите и производителите на алуминий нормално подписват договорите си за идната година през есента.

" Новелис ", която е филиал на индийската " Хиндалко " (Hindalco), разгласи тази седмица търг за снабдяването на европейските си фабрики през 2023 година, в който е посочено категорично, че никакъв метал от съветски генезис няма да бъде позволен в границите на какъвто и било контракт, акцентира Блумбърг, представена от Ройтерс.

" Новелис " и " Русал " към този момент не са дали отговор на молбата на Ройтерс за коментар.

Нито " Русал ", нито съветският алуминий, са директна цел на западните наказания против Москва.

" Русал " е създал 3,8 милиона тона алуминий през 2021 година или към 6 % от международното произвеждане, съгласно някои оценки, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР