Новата технологична вълна в дигиталния маркетингСъвременният бизнес се развива в

...
Новата технологична вълна в дигиталния маркетингСъвременният бизнес се развива в
Коментари Харесай

Умният софтуер и бизнесът на бъдещето

Новата софтуерна вълна в цифровия маркетинг

Съвременният бизнес се развива в динамична среда на световна конкуренция, непрестанно изменящи се пазарни условия и потребителски желания. Залогът е освен опазване на конкурентоспособността, а и самото оцеляване на бизнеса. Красноречив е фактът, че през 2015 година предстоящият живот на една компания в листата FORTUNE 500 е 15 години в съпоставяне със 75 години през 1955 година При това състояние непрекъснатата акомодация към този момент не е опция, а се трансформира в императив за оцеляване на фирмите.

През 2015 година едно към този момент фамозно проучване на Forrester Research сложи въпроса непосредствено и недвусмислено: " До 2020 година всеки бизнес ще се трансформира или в цифров див звяр, или в цифрова плячка. Хищниците ще бъдат фирмите, които съумеят да реализират " цифрово превъзходство ", прилагайки цифровите технологии, с цел да основат нови източници на стойност за клиентите. Жертвите ще бъдат тези, които останат " цифрови динозаври ", неспособни да развият своя потвърден бизнес модел, до момента в който не стане прекомерно късно ".

Иначе казано, единственият път напред е така наречен цифрова промяна на бизнеса - потреблението на актуалните технологии за смяна на метода, по който действа бизнесът, със мощен положителен резултат за неговите клиенти, сътрудници и чиновници. При това тази промяна не е еднократен план, който се " имплементира " и завършва. Тя би трябвало да бъде непрестанен развой и дълготраен ангажимент за триумфа на компанията.

Ключовата цел на цифровата промяна са " новите източници на стойност за клиентите ", върху които подчертават от Forrester. Никакъв размер вложения и мениджърски умения няма да свършат работа, в случай че не са насочени към потребностите и условията на клиентите.

Факт е, че потребителите са по-взискателни и осведомени отвсякога, а новите трендове в техните желания се трансформират и популяризират стремително в световен мащаб. За да им обезпечи чудесно потребителско преживяване, бизнесът би трябвало да взема бързи и ефикасни решения, употребявайки данните за тяхното държание, потребности и стремежи. Именно това е функционалността на осведомителните системи за маркетинг и продажби. Те са най-прекият път за монетизиране на потребителските данни и за интеграция на всички маркетингови канали, а оттова до нови бизнес благоприятни условия и резистентен напредък.

Такъв инструмент е SAP Hybris Marketing Cloud на софтуерния колос SAP. В настоящото си проучване Magic Quadrant авторитетната компания за маркетингови проучвания Gartner класира SAP измежду водачите в категорията Multichannel Campaign Management. SAP Hybris е основан, с цел да обезпечи благоприятни условия за прецизна сегментация на клиентите и ръководство на маркетинговите връзки по всички канали. Това дава опция на компаниите да вземат бързи и ефикасни решения и да извършват своите акции по този начин, че да доближат до точната публика в верния миг. Адекватното сегментиране и анализът на потребителските данни в действително време разрешават основаването на дейно персонализирано маркетингово наличие. Това става посредством образуването на динамичен потребителски профил, чиято цел е да обезпечи чудесно преживяване, с отчитане на моментните промени в потребителското държание и пазарните трендове.

Ефектът от тези благоприятни условия върху финансовите резултати на бизнеса е впечатляващ. Според систематизираните данни от фирмите, които употребяват SAP Hybris, внедряването на тези решения е довело до приблизително 40% нарастване на онлайн продажбите, както и 21% нарастване в размера на онлайн " пазарската количка ".

Интересен образец в това отношение е огромната английска компания за търговия с играчки The Entertainer, отбелязала 42% растеж в онлайн продажбите, както и 152% в мобилната търговия. Клиент на SAP Hybris Cloud е и международният водач в производството на препарати за дървени подове Bona. Един от постигнатите от тях резултати е понижаване на телефонните позвънявания за разрешаване на запитвания от консуматори с цели 66%. Ще прибавим и забележителния резултат, реализиран от американската ИТ компания от Fortune 500 Insight Enterprises - 119% растеж на поръчките.

Посочените образци са безапелационно доказателство, че решенията SAP Hybris могат безусловно да преобразят бизнеса на компании с друг мащаб и предмет на активност. Софтуерните принадлежности за маркетинг и продажби са директният метод, по който бизнесът се трансформира в цифров, т.е. цифровизират се самите сериозни процеси, които създават пазари, работят с клиенти и носят доходи. Накратко, това е методът, по който действа бизнесът на бъдещето.

Advertorial: Начо Стригулев, Венцислав Савов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР