Новата лимузина, с която Владимир Путин пристигна на противоречивата среща

...
Новата лимузина, с която Владимир Путин пристигна на противоречивата среща
Коментари Харесай

Позлатени тоалетни в самолета на Путин

Новата лимузина, с която Владимир Путин дойде на спорната среща с Доналд Тръмп в Хелзинки, разсъни интереса на медиите и към самолета на съветския президент. Air Force One, с който лети американският му сътрудник, може да е по-голям и бърз, само че пък съветският държавен глава разполага с цели четири Ил-96-300ПУ - всеки с цена $500 млн., написа The Sun.



Произвежданият от "Воронежское акционерное самолётостроительное общество " широкофюзелажен лайнер Ил-96-300ПУ не отстъпва по нищо на "боинга " на Тръмп. Има особено покритие с скришен състав, което го прави по-трудно видим от радарите, развива скорост от 900 км/ч и може да лети на височина до 12 000 метра.



На борда, както може да се допусна, има всевъзможни улеснения, а високопоставените пасажери се любуват на царски разкош. Всеки от самолетите разполага с кабинети, конферентни зали, луксозни спални, кухня, тоалетни с позлатена санитария и фитнес зала.



Обзаведени в неокласически жанр, салоните на Путиновите "илове " глезят пасажерите с кожени канапета и фотьойли, дебели вълнени килими и покъщнина с украшения от злато. Под целия разкош е скрита свръхмодерна информационна система, която разрешава на самолета да служи като команден център при положение на потребност.



Никой с изключение на най-близките хора на Путин не знае до самото политане кой тъкмо от четирите самолета ще употребява президентът. Те се движат постоянно по двойки, като вторият служи за илюзия на възможния съперник. При най-малка опасност водачите могат да повикат на помощ намиращите се в подготвеност 68 изтребителя от Руските въздушно-космически сили.










Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР