Новата книга на тандема Веселин Боришев и Емил Тонев се

...
Новата книга на тандема Веселин Боришев и Емил Тонев се
Коментари Харесай

За една идиотска година от нашия живот

Новата книга на тандема Веселин Боришев и Емил Тонев се назовава „ Ох, спомняте ли си, госпожо “. Тя наблюдава последната 2021 година, наречена от тях „ Годината на Идиота “, изпълнена освен със здравословни, само че и с политически исблъсъци. Книгата е със фотоси на Веселин Боришев на политици и елементарни хора, само че въпреки всичко политиците, от които зависи нашето качество на живот доминират. А текстовете към тях са на писателя Емил Тонев. В книгата иронията, смехът и сарказмът пристъпно се трансформират в горест и обезсърчение, тъй като това провокира българската политическа среда.

Знаково е, че предходната „ О, спомняте ли си, госпожо “ беше с бяла корица, а новата е с черна. „ Предишната книга приключи със фотография на повален от Ковид-19 човек, повлечен към интензивното поделение на претъпканата N-ска болница в мегаполиса София. Тази книга стартира с живата и здрава Госпожа “, написа в уводните си думи Емил Тонев и продължава: „ Приемете тази книга като история. Събрана на едно място къса аналогова история. Като плоча от винил. На хартия с дебели корици. Тя е направена, с цел да стои в библиотеката, в случай че такава мебел още съществува у вас. И след време отново да бъде разлистена, може би инцидентно – от вас, от децата и внуците ви “.

Коя е Госпожата и кои са героите на тази книга, по какъв начин е основана и още забавни детайлности ще чуете от двамата ѝ създатели Веселин Боришев и Емил Тонев. В очакване сме на третата...
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР