Новата година наближава и всеки от нас си задава въпроса

...
Новата година наближава и всеки от нас си задава въпроса
Коментари Харесай

7 неща, които да направите за себе си през новата година

Новата година наближава и всеки от нас си задава въпроса какво не е направил през миналите 12 месеца и какво има потребност да промени в живота си. 1-ви януари е алегорична дата, която бележи новото начало. Всичко, което сме желали да имаме, влиза в проектите ни за идната година. Ето кои неща би трябвало да извършите, за бъдете по-успешни и щастливи през 2022 година:

Фокусирайте се върху това, което към този момент имате. Лесно е да се концентрирайте върху дефицита и да насочите фокуса си към това, което сега нямате в живота си, изключително в това доминирано от обществените медии комерсиално общество. Ако обаче постоянно се концентрирате върху това, което ви липсва,  в никакъв случай няма да имате задоволително. Така че започнете да забелязвате това, което сега е в живота ви. Тази година обърнете повече внимание на хората, които обичате, оценете обстоятелството, че сте здрав и помнете, че единствено вие сте виновни за това накъде направлявате живота си.

Използвайте въображението си за основаване. Въображението е мощно нещо. Може или да ви покаже най-катастрофалния сюжет, или да ви разреши да играете, изследвате и творите в мозъка си. Вашето въображение може да бъде най-големият ви инструмент за превръщането на фантазиите ви в действителност, както и най-голямата ви спънка. Използвайте го за основаване, а не за заличаване, както и да подхраните вярата си, а не подозрението. Например, вместо да се фокусирате върху всичко, което може да се обърка, в случай че започнете собствен личен бизнес, представете си какъв брой задоволени ще се чувствате и за всички хора, на които бихте могли да помогнете.

Живейте в сегашното. Често живеем в минало или бъдеще време, като сме толкоз увлечени от предходни събития или цели, които желаеме да реализираме, че губим от взор какво има в сегашното. Започнете да живеете там, където животът в действителност се случва: тук и в този момент. Използвайте сетивата си и влагайте сила във всичко, което вършиме, колкото и нищожно да наподобява.

Игнорирайте това, което другите вършат. Лесно е да попаднете в клопката на сравнението, изключително под въздействието на обществените мрежи. Не би трябвало да гледате другите, да ги съдите, обвинявате или критикувате. Колкото и благополучен да ви наподобява някой, в никакъв случай не може да сте изцяло сигурни през какво минава и какви вътрешни битки има. Не се сравнявайте с него и не съжалявайте, че не сте на мястото му. Вместо това започнете да цените живота си, като полагате всички старания, с цел да го вършиме по-добър.

Бъдете в действителност почтени със себе си. Единственият метод да измененията нещо е първо да признаете, че има проблем и да разберете какви са аргументите да се стигне дотук. Трябва да погледнете обстановката тъкмо такава, каквато е, а не да преувеличавате. Изправете се против страховете си и намерете това, което ви стопира. Отдайте си заслуженото за това, което се получава, и по-късно вижте по какъв начин можете да измененията това, което не работи добре. Както се споделя, истината ще ви направи свободни.

Гледайте по-позитивно на нещата. Начинът, по който живеете живота си, зависи от това по какъв начин избирате да гледате на нещата. Как приемате загубата на работа – като проблем или страхотна опция за друго занятие? А какво значи раздялата за вас – самотност или началото на нещо ново? Всичко зависи от гледната точка. Дори и да ви се е случило нещо неприятно, пробвайте да гледате на него като нова опция и да намерите нещо положително в цялата обстановка.  Бъдете създател на вашите прекарвания.

Фокусирайте се върху нещо по-голямо от вас. Не оставяйте животът просто да ви се изплъзне незабелязано. Участието в нещо по-голямо от вас и разбирането за какво го вършиме прибавя цел. И в случай че към момента не знаете какво е това нещо по-голямо, пробвайте по-скоро да го разберете. Това може да е основаването на семейство, присъединяване в благотворителна активност, основаването на личен бизнес и всичко останало, с което бихте били потребни освен на себе си, а и на тези към вас.

Вижте още ⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР