Новата движеща сила на пазара на луксозни имоти в световен

...
Новата движеща сила на пазара на луксозни имоти в световен
Коментари Харесай

Милениум поколението е движеща сила на пазара на луксозни имоти

Новата движеща мощ на пазара на първокласни парцели в международен мащаб става милениум поколението – генерацията купувачи, родени от края на 70-те години на XX век доникъде на 90-те. Това сочи новият разбор на Christie’s International Real Estate – една от най-влиятелните интернационалните мрежи от брокери в света, профилирана в маркетинг и продажба на парцели от най-голям клас, с дългогодишно съдействие с българската консултантска компания за парцели в първокласния сегмент Unique Estates .

Т.нар. милениум потомство включва млади и съумели хора на към 30-годишна възраст , които работят в мощно конкурентни сфери като осведомителни технологии, вложения и стартъпи и имат насъбран паричен запас. Дълги години тази демографска група не присъстваше на пазара на извънредни парцели, само че през 2017 година и при започване на 2018 година нейни заможни представители станаха мотор на измененията в първокласния сегмент , в това число и у нас.

Цени и специфики на желаните парцели

Още предходната година консултантската компания за парцели от най-голям клас Unique Estates показа наклонността за нахлуване на милениум поколението на българския пазар на първокласни жилища . За малко време купувачите от тази генерация стана движеща мощ в интернационален проект, което рефлектира и върху профила на най-търсените и желани парцели. Богатите представители на милениум поколението у нас се ориентират основно към нов вид жилища с съвременна архитектура, оборудвани с последните смарт технологии, което обособява растеж в предлагането на ново строителство .

В международен мащаб милениумите търсят парцел, който дава улеснение в градска атмосфера, както и новаторски благоприятни условия за забавление . Най-често подобен вид покупки се осъществят при избора на втори дом, който би могъл да се употребява като ваканционно жилище или да се отдава чартърен като по-скъпа опция на Airbnb. Заради това не е учудващо, че един от най-предпочитаните пазари за представителите на милениум поколението е Кан , прочут с целогодишните си фестивали и огромна туристическа посещаемост. Обикновено заможните представители на тази демографска група прави вложения от 5 до 15 млн. евро в напълно обзаведени жилища, които се намират в центъра на международни метрополиси, с огромна тераса и по опция панорама към плаж.

Конкуренция сред 30+ и 60+

Въпреки възходящото въздействие на милениум поколението на пазара на недвижими парцели, този вид купувачи постоянно срещат известни компликации при реализирането на покупко-продажби с висок клас парцели. Сред провокациите, пред които се изправят, са противоречие сред предлагането и търсенето на първокласни жилища и засилена конкуренция от страна на така наречен бейби бумъри – представители на поколението, родено сред 1945 и 1965 година.

За разлика от милениумите, заможните бейби бумъри търсят жилища, които да им обезпечат улеснение след пенсионирането им, като за задачата продават огромните си първокласни домове, с цел да закупят няколко парцела от висок клас на общата стойност на продадения. Подобно на милениум поколението обаче, след подобен вид продажба те също се ориентират към просторни жилища в градска среда с няколко спални и бани, което провокира конкуренция в първокласния сегмент сред двете поколения. Това „ състезание “ сред разнообразни демографски групи е и един от основните фактори, на които се дължи изоставането на предлагането на първокласни парцели по отношение на търсенето в интернационален проект.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР