Новата банкнота от 100 рубли (1.38 евро), посветена на световното

...
Новата банкнота от 100 рубли (1.38 евро), посветена на световното
Коментари Харесай

Новата банкнота от 100 рубли за световното предизвика огромен интерес в Русия

Новата банкнота от 100 рубли (1.38 евро), отдадена на международното състезание по футбол, е на път да придобие колекционерска стойност. Интересът измежду съветските жители е голям, като в някои елементи в страната банкнотата се търгува за 900 рубли (12.22 евро).

" Банкнотите свършиха. Казаха ни, че може да получим още, само че не сме 100% сигурни и изчакваме ", сподели Мартина Горбунова, чиновник в Сбербанк.

Банкнотата е в послание от съвсем месец, като финансовите специалисти не чакаха тя да бъде призната като платежно средство от търговците. Преди шампионата в Русия бяха пуснати 20 милиона банкноти.

" Имам две от тях и това е задоволително. Защо на някого ще му трябват повече ", не скри изумлението си колекционерът Сергей Уткин.

На лицевата страна на банкнотата е показано момче, което гледа към избавяне на именития вратар Лев Яшин. Изображението показва продължаването на поколенията, а въртенето на топката символизира земното кълбо.

Отзад са изписани имената на 11-те града, в които се организират мачовете. Погледната на ултравиолетова светлина, банкнотата разкрива логото на международното по футбол.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (252)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР