Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович стартира с успех

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович стартира с успех
Коментари Харесай

Новак Джокович потегли с победа в Рим, Зверев също продължава напред, но Рууд отпадна

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович започва с триумф присъединяване си на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Рим, Италия.

В дуел от втория кръг на главната скица шесткратният първенец в конкуренцията се оправи в два сета с французина Корентен Муте - 6:3, 6:1.

За Джокович това бе първи мач от близо месец насам, като за последно той бе на корта на 13 април при отпадането си на полуфиналите в Монте Карло от Каспер Рууд.

Тази вечер в Рим рекордьорът по трофеи от Големия шлем стартира нервно против Муте, допускайки да изостане с 1:3 в откриващия сет. Впоследствие обаче Ноле откри своя темп и до края даде единствено гейм на своя противник, поставяйки точка на разногласието след 86 минути игра.

С този триумф Новак Джокович се класира за третия кръг, където го чака среща с чилиеца Алехандро Табило, който отстрани германеца Яник Ханфман с 6:3, 7:6(4).



Победоносно начало в италианската столица записа и №3 в схемата Александър Зверев, който преодоля австралиеца Александър Вукич.

Носителят на трофея от 2017 година се наложи с 6:0, 6:4 за 81 минути игра, а единственият по сериозен миг за него пристигна в средата на втория сет, когато германецът трябваше да отразява два брейкбола в седмия гейм.

Така Зверев доближи без особени усложнения до третия кръг, където му следва дуел против италианеца Лучано Дардери, който победи Мариано Навоне от Аржентина с 6:3, 6:2.

Тейлър Фриц също си обезпечи място в третия кръг след триумф с 6:3, 6:4 над участващия с " уайлд кард " представител на домакините Фабио Фонини.

From agony to ecstasy comes from 6-0 down to stun number 5 seed Ruud!
— Tennis TV (@TennisTV)

Голямата изненада на петъчния ден сервира сърбинът Миомир Кецманович, който изхвърли петия подложен Каспер Рууд.

Норвежецът завоюва откриващата част без даже да даде гейм на своя конкурент, само че по-късно разреши на Кецманович да се задържи в дуела и даже да реализира цялостен поврат за крайното 0:6, 6:4, 6:4 след 2 часа и 21 минути игра.

Така третата ракета на Сърбия записа първия си триумф в главната скица на надпреварата в италианската столица, а в двубой за място на осминфиналите ще играе против квалификанта от Бразилия Тиаго Монтейро.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР