Новак Джокович спечели за рекорден осми път Откритото първенство на

...
Новак Джокович спечели за рекорден осми път Откритото първенство на
Коментари Харесай

Шампионът Джокович: В живота има по-важни неща от тениса

Новак Джокович завоюва за рекорден осми път Откритото състезание на Австралия по тенис. Събринът има към този момент 17 трофеи от Големия шлем и общо 78.

Успехът в Мелбърн ще го върне на върха в международната класация в понеделник.
Непобедим! Новак Джокович завоюва осма купа в Мелбърн Сърбинът победи Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 на финала на Откритото състезание на Австралия
В речта си по време на награждаването, Ноле благодари на околните си за поддръжката и още веднъж отдаде респект на именития баскетболист Коби Брайънт, който почина в злополука с хеликоптер предходната неделя. Джокович показа, че това е обичаният му шампионат, само че е безапелационен, че в живота има доста по-важни неща от тениса.

Снимка: Reuters

" Искам да стартира първо с поздравленията си за Доминик Тийм - за невероятния шампионат, който изигра. Беше доста близо да спечелиш, имаш доста време пред себе си и съм сигурен, че ще стигнеш до не една сходна купа от Големия шлем. Пожелавам шанс на целия отбор на Доминик ", стартира речта си осемкратният първенец на шампионата.

" Искам да благодаря на моя екип, на моето семейство, на брат ми, който е тук. Благодаря му, че пристигна ".
Коби и Джиджи Брайънт ще играят баскетбол в парадайса (ВИДЕО) Николета Маданска споделя най-интересните истории от света на спорта в студиото на "Тази неделя "
" Някои ужасни неща се случиха, до момента в който бяхме тук в Австралия. В света има спорове, хора умират. Моят наставник Коби Брайънт почина предходната седмица. Това е едно увещание за всички нас, че би трябвало да се държим един за различен и да бъдем със фамилиите си. Да бъдем с хората, които ни обичат. Трябва да бъдем скромни и да обръщаме внимание на нещата които се случват към нас. Има и по-важни от тениса ".

Снимка: Reuters

" Благодаря на всички хора, които бяха тук с цел да ни поддържат, благодаря и на подавачите. Има толкоз мнго хора по организацията, за които нямаме цяла вечер да им благодарим. Това е обичаният ми шампионат, обичаният ми корт, обичаният ми стадион и съм благополучен да държа още веднъж този трофей в ръцете си ", приключи Новак Джокович.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР