Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла в турнир от Голремия

...
Новак Джокович спечели рекордна 23-та титла в турнир от Голремия
Коментари Харесай

Новак Джокович с рекордна 23-та титла от Големия шлем

Новак Джокович завоюва рекордна 23-та купа в шампионат от Голремия шлем и по този индикатор излиза еднолично на върха като номер 1. До момента 36-годишният сърбин си поделяше върха в тази ранглиста с Рафаел Надал, който тази година не взе участие в конкуренцията.

Джокович не беше апетитен за любимец тази година, само че стига до купата единствено с два изгубени сета – единият против младият испански кандидат за популярност Карлос Алкарас, а също по този начин и против Карен Хачанов, оповестява БНР.

Ноле победи за трети път в шампионата " Ролан Гарос " след победа в три сета над Каспер Рууд – 7:6, 6:3, 7:5. Новрежецът към този момент има три финала в " Големия шлем " във визитката си и сподели невероятни неща в първия сет, когато изпоти Джокович оптимално. Скандинавецът стартира мощно и въобще не се съобрази с класата на Джокович. Той завоюва първото си подаване на нула, затваряйки го с прелестен форхенд-уинър.

Шокиращото развиване на мача продължи и при първия сервис на сърбина, където Рууд осъществя първия си пробив в мача, реализирайки третата разкрила му се точка за това. След това той взе идващите си две подавания и дръпна с 4:1, виждайки се доста покрай триумфа в първия сет. Но опитът на Джокович проработи тъкмо в този миг. След като си взе подаването, той върна пробива относително елементарно и изравни за 4:4. В интерес на истината, скандинавецът нямаше желание да се предава и си сътвори точка за пробив, която обаче пропиля. До края двамата стабилизираха началния удар и се стигна до тайбрек, където Джокович натисна подаването на Рууд. Неточностите бяха употребявани по най-хубавия метод от 22-кратния победител в шампионатите от Шлема и той го завърши със 7:1. Все отново би трябвало да се означи невероятната устойчивост на норвежеца, който в първия сет безусловно игра над границите на личните си качества.

Началото на втория сет беше за Джокович, който откакто поведе с 3:0, контролираше решително събитията на корта. Той стартира по най-благоприятен метод със сервис-гейм на нула за 1:0. Той направи два положителни ретура по-късно, с цел да поведе с 30:0 при подаването на норвежеца. И при четвъртата точка за пробив съумя да вземе задатък от два гейма. Увереността на Джокович продължи и той усили серията си на 3:0 на 15 при идващото си подаване. Джокович продължаваше да сервира извънредно и усили броя на асовете си на 6, а норвежеца в тези моменти просто се опитваше да поддържа равновесие. Рууд се оправи с нов опит за пробив на опитния си противник, отразявайки два пъти опция за ранно привършване. Но това въпреки всичко разумно се случи с 6:3, когато Джокович затвори с подаване на нула.

В третия сет двамата действаха внимателно и несъмнено, като до 5:5 всеки сервираше сполучливо и не разреши на съперника да вземе преимущество. И нито един даже не се добра до точка за пробив. И тъкмо тогава Джокович показва за следващ път високата си класа. Той притисна оптимално скандинавеца и му взе подаването на нула, принуждавайки го да изпраща топката на два пъти в навън. Така 36-годишният Джокович направи решаваща крачка към крайната победа и третата си купа в Париж. След това той подаваше за мача и откакто поведе с 40:0, даде въпреки всичко една точка в последните два гейма, само че принуди най-после Рууд да прати топката в навън и победи в три сета след 7:5.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР