Новак Джокович няма да вземе участие в тазгодишното издание на

...
Новак Джокович няма да вземе участие в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Официално: Новак Джокович няма да играе в Индиън Уелс


Новак Джокович няма да вземе присъединяване в тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Новината бе доказана от уредниците на конкуренцията в Калифорния. Сърбинът, който не е имунизиран против Covid-19, подаде молба за особено изключение, само че тя не е била задоволена.

Преди няколко седмици братът на международния №1 – Джордже, разкри, че той е дал на американските управляващи всички нужни документи и чака положителна развръзка. По време на своята конференция в Белград преди две седмици носителят на 22 трофеи от Големия шлем също показа, че чака отговор и е окуражен. Молбата му обаче е била отхвърлена и по този начин сърбинът ще пропусне шампионата за трета поредна година.

Извънредните здравни ограничения в Съединени американски щати ще бъдат в действие до 11 май, което значи, че е доста евентуално Джокович да не взе участие и на Мастърса в Маями, въпреки че за рекордьора по трофеи от Australian Open.

На конференцията след изгубения полуфинал в Дубай международният №1 бе безапелационен, че в случай че молбата му не бъде задоволена, ще се отдръпна преди изтеглянето на жребия. В същото изявление той показа още, че в случай че не бъде позволен до шампионатите в Индиън Уелс и Маями, ще се завърне на корта на ATP 1000 конкуренцията в Монте Карло (9-16 април).

Мястото на Джокович в схемата ще бъде заето от Николоз Басилашвили.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР