Новак Джокович е заплашен от затвор до 3 години. Световният

...
Новак Джокович е заплашен от затвор до 3 години. Световният
Коментари Харесай

Затвор грози Джокович

Новак Джокович е застрашен от затвор до 3 години. Световният №1 в тениса е нарушил законите в Сърбия, свързани с карантиниране на инфектирани с КОВИД-19. Той призна, че на 18 декември е дал изявление в Белград за френското издание L`Equipe, макар че е знаел, че има позитивен тест.

В западната ни съседка нарушаването на пандемичните ограничения се санкционира с санкция или отнемане от независимост до 3 години. По време на изявлението Ноле е бил с маска, само че на фотосесията я е свалил.

" Ако се окаже, че той е нарушил разпоредбите, решенията ще се вземат от съответните органи, които дават отговор за тяхното използване. Ако си с положителен резултат, ти се изолираш - това е изцяло ясно. Не знам детайлности за това по кое време той е получил резултатите, по кое време е направил теста... Има някои " сиви " петна в целия случай. Отговорите би трябвало да даде самият Новак ", разгласи сръбският министър председател Ана Бърнабич.

Джокович призна за неточности в документите си за пътешестване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

" Постарах се да осигуря сигурността на всички и организирах проби навреме. Нямах никакви признаци, усещах се добре. След изявлението си дадох сметка, че съм направил неточност. Трябвало е да откажа този ангажимент, само че не желаех да заблуждавам представителите на изданието ", написа в обществените мрежи Джокович, само че изказването наподобява е дело на адвокати.

Според щаба на тенисиста, Ноле е дал позитивен тест за КОВИД-19 на 16 декември, а на 17, 18 и 22 е имал обществени изяви в сръбската столица. На тях даже бе сниман без маска на лицето, което е още по-озадачаващо за човек с положителен тест за ковид. След всички тези кавги вероятността Джокера да пази купата си на " Аустрелиън Оупън " става все по-малка. Очаква се окончателното решение на министъра по имиграцията на Австралия Алекс Хоук, който обмисля дали да не анулира за повторно визата на Джокович. " Естествено, това ще промени времевия диапазон за решението ", показа представителят на министъра.

Заради проблемите Ноле може да загуби близо $30 милиона от спонсори. Те към този момент обмислят да се откажат от съдействието с тенисиста, тъй като имиджът им може да се трансформира в преобладаващо антиваксърски.

" Не разбирам какъв проблем е, че не е имунизиран. Това е негов избор. Той не е нарушител, а тенисист. Пуснете го да играе ", сподели майката на Ноле - Диана Джокович.

На въпрос за какво синът й не е спазвал карантина в Сърбия след 16 декември, когато е дал позитивната проба, тя отговори, че евентуално не е бил осведомен. " Не е знаел. Когато разбра, се самоизолира. По-добре питайте него ", добави тя пред австралийски медии.

Междувременно немското издание " Шпигел " откри несъответствия в документа за преболедуване на Джокович. Вместо на 16 декември, той е записан в осведомителната система на 26, което кара германците да предположат, че става въпрос за имитация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР