Новак Джокович е устремен към това да завърши изтощителна година

...
Новак Джокович е устремен към това да завърши изтощителна година
Коментари Харесай

Новак Джокович подгони рекорд на Федерер

Новак Джокович е насочен към това да приключи изтощителна година на финалите на ATP с успех в последния за годината шампионат за мъже, с което ще изравни и Роджър Федерер по трофеи от конкуренцията на осемте най-хубави.

Наскоро коронясан за номер 1 в света за рекордна седма година в кариерата си, сърбинът остана на косъм от постигането на календарен Голям шлем. Загубата от Данийл Медведев в разногласието за трофея на Ю Ес Оупън през септември пристигна след триумфите на Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос и Уимбълдън.

Титлата на Ол Ингланд Клъб го изравни с Федерер и Рафаел Надал на кота 20 от Големия шлем, само че той ще настигне швейцарския си противник по трофеи в заключителния Мастърс на осемте най-хубави с шест, в случай че стигне до триумф в Торино, където съревнованието ще дебютира след десетилетие на осъществяване в Лондон.
свързани новини3699на 08.03.2021
Ноле влиза в добра форма, откакто се оправи със международния номер 2 Медведев на финала на Мастърса в Париж предишния уикенд, първият му шампионат след близо двумесечна пауза.

“Не съм играл толкоз колкото в предходни години по повод брой шампионати, само че имах доста изтощителни съревнования, в които участвах, изключително в шампионатите от Шлема. Когато споделям изтощителни, нямам поради единствено физически, само че и прочувствени и душевен, евентуално за първи път в кариерата ми. Това ме изцеди до дъно и просто усещах, че нуждая се от отмора в опит да презаредя батериите и да се приготвя за мощен свършек на годината “, стартира той пред публицисти, предава БГНЕС.

Световният номер 1 попадна в една група дружно със Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Каспер Рууд в Зелената група на шампионата сред 14-21 ноември, който включва осемте най-хубави тенисисти в света, разграничени в две групи, от които четирима излизат и не престават към полуфиналите. 34-годишният сърбин не е печелил финалите на ATP от 2015-а насам, само че няма нито Федерер, нито Надал тази година за противници, като стартира акцията си за шеста купа против Рууд в понеделник следобяд.

“Може да бъде количеството сила, което изразходваш по време на сезона, може би нямаш задоволително в резервоара за този заключителен порив. Да играеш на най-високо равнище против осемте най-хубави тенисисти в света всеки мач е в действителност високо интензивно…може да става въпрос за полупълен контейнер – просто не можеш да играеш на 100% всеки дуел, а това се изисква тук “, приключи той, като още веднъж отхвърли да разяснява дали ще взе участие на обичания си шампионат от Шлема в Мелбърн.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР