Новак Джокович е изправен пред дилема, ако ваксинирането срещу новия

...
Новак Джокович е изправен пред дилема, ако ваксинирането срещу новия
Коментари Харесай

Джокович е против идеята за задължителна ваксинация срещу COVID-19

Новак Джокович е изправен пред алтернатива, в случай че имунизирането против новия ковид стане наложително за тенисисти, преди сезонът в спорта да бъде възобновен след паузата поради световната пандемия, съобщи международният номер 1.
Джокович не е сигурен дали мнението му за наложителната имунизация против новия вирус ще се промени в бъдеще.

„ Лично аз съм срещу имунизацията и не бих желал да бъда заставен от някого да се имунизирам, с цел да мога да пътувам. Но в случай че стане наложително, какво ще се случи? Ще би трябвало да взема решение. Имам лично мнение по въпроса и не знам дали то ще се промени в бъдеще. Хипотетично, в случай че сезонът бъде възобновен през юли, август или септември, макар че това за момента наподобява малко евентуално, разбирам, че имунизацията ще стане условие незабавно откакто към този момент не сме под карантина и няма открита ваксина ", стартира той в лайв чат във Facebook с още няколко сръбски спортисти.

Миналия месец, някогашната номер 1 при дамите Амели Моресмо показа, че остатъкът от сезон 2020 може да не се организира, казвайки, че играта не може да бъде рестартирана, до момента в който играчите не се имунизират против новия вирус. „ Международните надпревари - играчи от всички националности плюс управления, фенове и хора от четирите краища на света, които са повода за тези събития. Няма ваксина=няма тенис ", сподели двукратната шампионка от Шлема в собствен туит.

Медицинските специалисти разкриха, че имунизациите против респираторния вирус няма да бъдат подготвени до идната година, което повдигна въпросителни по отношение на това дали въобще ще има тенис съревнования до края на годината. Тазгодишният Уимбълдън бе анулиран за първи път в спокойно време, до момента в който Ролан Гарос, който в началото трябваше да се организира сред 24 май-7 юни, бе преместен за 20 септември-4 октомври, малко след края на Ю Ес Оупън.

Джокович започва по летящ метод акцията, печелейки Аустрелиън Оупън през януари за своята 17-та купа от Големия шлем, като усили победната си серия на 18 мача преди световната рецесия да налегне света. Игрите в Токио и Евро 2020 бяха измежду огромните спортни събития, отсрочени с една година поради пандемията, която лиши живота на 165 000 души по света. Тенис туровете преустановиха всички шампионати от календарите си доникъде на юли. В добавка, Мастърсът в Монреал при дамите, който бе плануван за август, също няма да се организира през 2020.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР