Нова твТихомир Христозов създаде музиката за трейлъра на новия хитов

...
Нова твТихомир Христозов създаде музиката за трейлъра на новия хитов
Коментари Харесай

Български композитор пише музика за Холивуд

Нова тв

Тихомир Христозов сътвори музиката за филмовия откъс на новия хитов филм „ Годзила “

Пловдивски композитор оставя все по-трайна диря в Холивуд. Тихомир Христозов сътвори музиката за филмовия откъс на новия хитов филм „ Годзила “. Участвал е и в други световноизвестни планове от огромния екран като " Красавицата и звярът " и " Жената знамение. Негови композиции са желани и от телевизионни канали като Дискавъри, Военновъздушни сили, МТВ и Гео.

Едва ли сте подозирали, че музиката и звуковите резултати към филмовия откъс на хитовия филм “Годзила “ са дело на българин. Това е 31-годишният Тихомир Христозов.

" За " Годзила "  аз даже не чаках. Направих тези звуци за една компания в Англия. И редакторите, които са правили филмовия откъс, те просто са харесали моите неща и са споделили окей. Това е, което желаеме и са ги взели за първия формален филмов откъс на " Годзила ", сподели Христозов пред камерата на " Събуди се ".

Роден в Харманли, само че от 20 години живее и твори в Пловдив. Именно любовта му към музиката го води в града под тепетата, където приключва музикално учебно заведение, а по-късно и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Първият инструмент, на който Тихомир се учи да свири, е гайда.

Тихомир споделя, че е самообразован композитор. Въпреки че е квалифициран преподавател по музика, в никакъв случай не е учил комбинация и звуков дизайн. Първите си крачки в киноиндустрията прави преди 8 години, когато е поканен да работи за индийския кино колос “Боливуд “. Първият филм, по който българинът работи, е „ Обещание “. Късометражната лента се завърта в кината по целия свят.

" То е една доста тежка драма за един човек, който живее в спомените за неговата жена. Тя е умряла. Там общо взето трябваше цялата музика да бъде супер депресивна. И ме улучиха тъкмо в едно такова положение. Раздели всякакви, имах тогава една другарка, просто завършиха нещата. Може би, когато си по-чувствителен, твориш по-лесно, когато нещо те е наранило също ", съобщи Тихомир.

Българският композитор съумява да пробие с филмовата си музика и в Холивуд. За да сътвори музиката към един филм, споделя, че от време на време се постанова да го гледа десетки пъти. Чете сюжета и сюжета. Композирането на звуците му лишава към два-три дни. Често прекарва по цели нощи в студиото си, тъй като самичък свири на виртуалните принадлежности.

Когато успее да се отдели от музиката, рисува. Това е другата му пристрастеност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР