Нова светофарна уредба ще бъде монтирана на ул.“Свищовска“На заседанието си,

...
Нова светофарна уредба ще бъде монтирана на ул.“Свищовска“На заседанието си,
Коментари Харесай

31 пешеходни пътеки в Габрово ще бъдат допълнително осветени

Нова светофарна уредба ще бъде инсталирана на ул. “Свищовска “

На съвещанието си, извършено на 27 януари 2022 година, Общински съвет – Габрово разпореди на кмета на общината да предприеме дейности по вдишване на задължения за осъществяване на разноски за създаване на светофарна уредба и осветяване на пешеходни пътеки на територията на града.

В края на 2021 година бяха извършени срещи с представители на способените органи и бяха осъществени огледи на съществуващите в Габрово пешеходни пътеки. От направения взаимен обход работната група открива, че болшинството от пешеходните пътеки в града са осветени. Констатирана е обаче нужда от в допълнение осветление на пешеходни пътеки, заради характерното разположението тук-там на стълбовете за улично осветяване. Там където улицата е с две ленти за придвижване пешеходните пътеки са едностранно осветени. Двустранно осветени са пешеходните пътеки единствено по улици и булеварди с четири ленти за придвижване на ППС.

Поради зачестилите напоследък произшествия с пешеходци, в сектора от кръговото кръстовище на ул. “Свищовска “ до ул. „ Кортен “, в сектора ще бъде построена нова пешеходна светофарна уредба, както и изкуствени неравности, които ще понижават скоростта на ППС преди влизане в кръстовището.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР