Нова серия от смени по върховете на Министерство на земеделието

...
Нова серия от смени по върховете на Министерство на земеделието
Коментари Харесай

Земеделският министър сменя и шефа на фонд “Земеделие”

Нова серия от смени по върховете на Министерство на земеделието предприе в четвъртък аграрния министър Христо Бозуков. От 14.30 часа стартира УС на държавен фонд “Земеделие”, който ще смени сегашният титуляр Васил Грудев, научи “Mediapool”. Неговото място ще бъде заето от икономиста Борис Марков, показаха източниците ни. Бозуков смени в четвъртък цялото управление на държавната компания “Напоителни системи” и шефката на САПИ Мирослава Наумова. Оказа се, че в последните дни е текла инспекция на дипломата ѝ за магистър.

Смениха шефката, ремонтирала колата на майка си с държавни пари

Преди броени дни аграрният министър Христо Бозуков разгласи куп евентуални нарушавания, осъществени в държавната компания " Напоителни системи " и свързани с нейния шеф Снежина Динева. По думите му шефката на Напоителни системи е ремонтирала кола на майка си против 2800 лв. от касата на компанията и в това време не полагала грижа същата тази компания да си прибере вземания за 4 млн. лева Бозуков уточни, че против Динева се водело следствие от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт.

Пред Mediapool Снежина Динева удостовери за ремонта на колата на майка си с държавни пари, само че оправда това с обстоятелството, че 2017 година насам употребила служебно този автомобил за командировки. Тя твърди, че няма информация против нея да има каузи или следствие и отхвърли Напоителни системи да има несъбрани вземания от 4 млн. лева

До осъществяване на състезания за членове на органа на ръководство на сдружението на техните места са назначени надлежно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР