Нова рекордна сума контрабандни пари заловиха на Капитан Андреево. Районна

...
Нова рекордна сума контрабандни пари заловиха на Капитан Андреево. Районна
Коментари Харесай

Задържаха нова рекордна сума пари на границата с Турция

Нова рекордна сума контрабандни пари заловиха на „ Капитан Андреево ". Районна прокуратура в Хасково притегли като обвинени двама турски жители и румънец за опит да пренесат през граница през „ Капитан Андреево " над 1 300 00 лв..

В рамките на три случая реализирахме валута със забележителна стойност. При 11 случая сме задържали 5 милиона лв., а от началото на годината - 19 милиона лв.. Две от пратките са открити в рейсове, а третата - в камион. Най-често се укриват в кабината на камиона, изясни за bTV Георги Господинов, шеф на митническия пункт.

Автобусите разполагат с доста фабрични кухини и по тази причина постоянно са желани за транспорт на валута. Ако валутата бъде заявена, би трябвало да се уточни нейния източник. Основната причина да не се заявяват е, че има опция да са с незаконен темперамент. Като пресичаме валутата стопираме и други закононарушение, добави той.

Според него има наклонност водачите с дълготраен опит придвижват валута, защото познават границата. Обяснението постоянно е, че сумата е от завещание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР