Нов заместник-министър на земеделието с ресор биологичното земеделие ще има

...
Нов заместник-министър на земеделието с ресор биологичното земеделие ще има
Коментари Харесай

Биопроизводителите си избраха зам.-министър

Нов заместник-министър на земеделието с сектор биологичното земеделие ще има Румен Порожанов. На днешвото съвещание на Министерския съвет бе утвърдено увеличението на броя на зам.-министрите в Министерство на земеделието и храните.
Припомняме, че по време на митингите на биопроизводителите, те одобриха да посочат сами заместител на Порожанов, който да стане отраслов. Съгласиха се също те да посочат претендент за поста.
Според Фермер.бг от сектора са избрали Чавдар Маринов - изпълнителен шеф на Българска асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци и някогашен основен специалист от отдел „ Плодове и зеленчуци “ в Държавен фонд „ Земеделие “.
За консултант на новия зам.-министър е определен Тодор Джиков, ръководител на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК).
От Министерски съвет се стимулират, че с назначението на още един заместник-мистър във ведомството, ще се ускори партньорството с бизнеса и неправителствените организации в бранша на зеленчуци, зарзаватчийство, биологично произвеждане, тютюн и розопроизводство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР