Нов вирус плъзна в интернет пространството. Пловдивчани пропищаха, че получават

...
Нов вирус плъзна в интернет пространството. Пловдивчани пропищаха, че получават
Коментари Харесай

Внимание! Опасен вирус от името на „Кредисимо” плъзна в нета

Нов вирус плъзна в интернет пространството. Пловдивчани пропищаха, че получават инфектирани имейли, които видимо са от компания за бързи заеми “Кредисимо”. Логото на компанията е сложено на централно място. В известията се показва, че клиентът има просрочени отговорности, които би трябвало да изплати до два дни, в случай че не желае да го потърси арбитър реализатор.

Текстът звучи в тона на същинските вести от финансови институции. В него е посочено, че заемът може да стане предварително дължим, потребителят - включен в черния лист на националния кредитен указател и да бъде формирано дело против него. В имейлът е посочено, че за повече информация би трябвало да се отвори атачмънта. В архивирания документ се съдържа вирусът, който поразява компютъра незабавно, откакто бъде свален.

“Имейлът наподобява изцяло годен и е доста мъчно да се разбере, че е подправен и съдържа рисков вирус”, разясняват пострадали.

Куриозно е, че и хората, които получават подправените имейли, даже не са клиенти на “Кредисимо”.

Случаят е сходен на взрива със инфектираните имейли от Национална агенция за приходите, които обикаляха с месеци интернет пространството.
тагове вирус кредисимо имейл
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР