Нов тежък случай на домашно насилие у нас.Районна прокуратура –

...
Нов тежък случай на домашно насилие у нас.Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Тормоз! Какво направи граничен полицай на семейството си

Нов тежък случай на домашно принуждение у нас.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Атанас Н. за причиняване на телесна щета и закани с ликвидиране към някогашната си жена, предава struma.com.
-->
Мъжът упражнявал редовно физическо и психическо принуждение по отношение на брачната половинка си. То се изразявало в нанасяне на удари в разнообразни елементи на тялото й и душене, отправяне на закани и обиди по отношение на нея. Причина за проявената експанзия била ревността, която обвиненият изпитвал към нея.

Двамата имали брак от 2011 година и две дъщери, с които живеели в село Ново Делчево до Сандански. Драстичният случай е от 27 юли 2020 година, когато служителят на реда и фамилията му били сложени под наложителна карантина, защото дамата се заразила с COVID–19. Той се ядосал, упреквал я за случилото се, викал и я обиждал, след което ѝ нанесъл побой в наличието на двете им малолетни деца, които плачели.

Жената решила да напусне фамилното жилище и на 11 август се преместила в Благоевград. Няколко дни по-късно мъжът ѝ се обадил и я заплашил, а тя се свързала с „ Асоциация Анимус “ и с юрист.

По нейна молба съдът в Благоевград ѝ издал заповед за незабавна отбрана, а след това била утвърдена конвенция за родителските права върху децата от майката, избрана била месечна прехрана и режим на персонални контакти с бащата.

След раздялата обаче служителят на реда траял с психическото принуждение над дамата, като я обиждал и отправял разнообразни закани при срещите им.

При една от срещите му с децата пред общината в Благоевград и в наличие на представители на отдел „ Закрила на детето “, служителят на реда още веднъж заплашил дамата, влезнал в спор и със обществените служащи, заканил се да убие и сестрата на брачната половинка си, която била свидетелка на срещата им.

След подаден сигнал за случилото се почнало и следствието. От прокуратурата подчертаха, че обвиненият редовно е тормозил жена си и е упражнявал принуждение над нея. Семейството се развежда. По време на едно от правосъдните съвещания служителят на реда налетя на правосъдни охранители, след заяждане със съдията по делото. Наложи се да го изведат с белезници от съда в Благоевград 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР