Нов политически скандал, свързан с френския президент Еманюел Макрон.Бившият президент

...
Нов политически скандал, свързан с френския президент Еманюел Макрон.Бившият президент
Коментари Харесай

Напрежение! Тръмп разпиля лошо Макрон

Нов политически скандал, обвързван с френския президент Еманюел Макрон.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна френския държавен глама в ласкателство на китайския водач Си Дзинпин по време на неотдавнашното му посещаване в Пекин, предава Ройтерс.
-->
Тръмп, който се стреми да се върне в Белия дом през 2024 година, построи враждебни връзки с Китай по време на президентството си, макар че назова Си собствен " доста добър другар ".

В телевизионно изявление Тръмп осмя външната политика на президента демократ Джо Байдън, като го упрекна, че е насърчил Русия, Северна Корея и Китай и е оставил Съединените щати настрани като международен водач - рецензия, която постоянно е отправяна към някогашната администрация на Тръмп.

" Имате този вманиачен свят, който се взривява и Съединените щати нямат безусловно никаква дума. И Макрон, който е мой другар, отиде в Китай, целувайки задника му ", сподели Тръмп в изявление за Fox News късно във вторник.

В края на визитата си предходната седмица Макрон прикани Европейския съюз да понижи зависимостта си от Съединените щати и да не бъде въвличан в рецесията към Тайван, водена от " американски темп и китайска свръхреакция ".

Самият Тръмп по време на своето ръководство беше упрекван в ласкателство на международните водачи, по-специално на автократите, в това число съветския президент Владимир Путин и севернокорейския Ким Чен-ун.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР