Нов хляб, който е богат на протеини, аминокиселини и е

...
Нов хляб, който е богат на протеини, аминокиселини и е
Коментари Харесай

Български учени създадоха хляб, от който не се пълнее

Нов самун, който е богат на протеини, аминокиселини и е с доста ниско наличие на натриев хлорид беше основан от български учени към Института по криобиология.

Новият самун ще спомага за редуцирането на неприятния холестерол в организма. Ще се предлага за консумация и на хора с диабет и сърдечни проблеми, оповестява 24 часа.

Подобен артикул се подготвя за първи път в Европа. Първите образци от този самун бяха показани на форума за агробизнес, храни и вино, който бе открит тази седмица в Пловдив.

Направихме здравословен ръжен самун в няколко разновидността - с добавка на тиквено, слънчогледово, ленено, сусамено брашно. В него липсват ГМО, консерванти и оцветители, споделя помощник Илиана Борисова, която е била част от плана.

 самун

По думите й в този самун има извънредно скъпата аминокиселина Омега-6, която се среща в рибите и защищава от тумори. Засилва се и отбраната на организма против бактерии и паразити.

За да се усети позитивното влияние от хляба обаче, той би трябвало да се употребява постоянно – най-малко година и половина, настояват учените от института.

Процесът по подготвяне на хляба също е минал през нововъведения. Времето за изпичане е понижено с 50 минути, а трайността е увеличена с 4 дни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР