Нотингам Форест се завърна на своя стадион Сити Граунд във

...
Нотингам Форест се завърна на своя стадион Сити Граунд във
Коментари Харесай

Нотингам с първа победа след завръщането си в английската Висша лига

Нотингам Форест се завърна на своя стадион Сити Граунд във Висшата лига с победа, надделявайки над Уест Хям с 1:0. Тайво Авони вкара единствения гол в мача в 45-ата минута.

Големият воин за домакините беше вратарят Дийн Хендерсън, който направи няколко основни спасявания, само че и избави дузпа на Деклан Райс в 65-ата минута. Така Форест печели първата си победа през новия век в елита на Англия, която идва във 2-ия кръг на шампионата. Преди през днешния ден Нотингам Форест за последно беше хазаин в Премиършип през 1999-а година. Уест Хям остава на дъното на класирането, към момента без извоювана точка и без маркиран гол.

Емоциите бяха в действителност доста на стадиона, включващи анулиран гол за домакините, както и изчистване от голлинията от новото попълнение Неко Уилямс, също оказало се решаващо за успеха. На стадиона участва и притежателят на домакините Вангелис Маринакис, който издължа също по този начин и Олимпиакос (Пирея), който имаше щастието да се наслаждения на триумфа.

И като че ли в унисон с модата, мачът беше доминиран от намесата на системата за видеопомощ в интерес на съдиите (ВАР). Точно преди попадението за домакините реферът се допита до сътрудниците си в кабинката с мониторите и анулира гол на Саид Бенрама. Гостите смятаха, че са излезли напред в резултата с това попадение, откакто Бенрама прати топката във вратата след подаването на Деклан Райс. Но инспекцията сподели, че тъкмо преди топката да влезе в мрежата Михаил Антонио е фаулирал Орел Мангала и това стана причина за анулация на гола.

 Секунди по-късно се стигна и до единственото попадение. Ударът на Джеси Лингард се отклони в крайници на Бен Джонсън, оттова без да е доста наясно Авони просто бутна топката в мрежата.

През второто полувреме домакините пробваха да управляват събитията и даже стигнаха до втори гол, дело на Бренън Джонсън, който обаче беше анулиран поради засада. В 65-ата минута Чуковете имаха златен късмет да изравнят, откакто съдията Робърт Джоунс отсъди дузпа. Шотландецът Скот Маккена спря с ръка удар на Томаш Соучак тъкмо пред вратаря си, поради което получи и жълт картон. Дийн Хендерсън обаче предугади посоката на изстрела на Райс и напряко си улови топката.

По обявата работи: Георги Димитров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР