Носителят на титла в мъжкото баскетболно първенство Балкан (Ботевград) няма

...
Носителят на титла в мъжкото баскетболно първенство Балкан (Ботевград) няма
Коментари Харесай

Баскетболният Балкан няма да участва в квалификациите на Шампионската лига

Носителят на купа в мъжкото баскетболно състезание Балкан (Ботевград) няма да взе участие в квалификациите на Шампионската лига, съобщи БНР. Това стана ясно, откакто ФИБА Европа разгласи всички участници в постоянния сезон и квалификациите, само че българите не са измежду тях.

Повече от 70 тима аплайваха за място в новия сезон на Шампионска лига, като 52 от тях бяха доказани като участници от Борда на шампионата. Списъкът с клубове включва 18 национални първенци.

Освен това, седем финалисти също откриха място в конкуренцията, а от 52-а тима, определени за постоянния сезон и квалификационните кръгове, общо 35 доближиха най-малко до полуфиналите на вътрешния си шампионат. Конкуренцията продължава да се уголемява и по целия континент. Тимове от 29 европейски страни ще вземат участие в сезон 2022/2023, покривайки всички елементи на Европа.

Баскетболната Шампионска лига 2022/2023 ще стартира с квалификационните кръгове на 21 септември, като 24 отбора се надяват да бъдат измежду последните четири класирани. Те ще се причислят към 28-е тима, които към този момент са се класирали за постоянния сезон, който започва на 4 октомври. Форматът остава неизменен - 32 тима ще бъдат разграничени в осем групи по четири, спечелилите в групите не престават непосредствено към осминафиналите, до момента в който заелите второ и трето място ще играят серия Play-In през януари 2023 година. Осемте най-хубави тима от осминафиналите ще играят в четвъртфинални серии през април, а Финалната четворка ще се състои през месец май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР