Носителката на рекордните в “Оупън ерата” 23 титли от “Големия

...
Носителката на рекордните в “Оупън ерата” 23 титли от “Големия
Коментари Харесай

Серина Уилямс: Не заслужавам да ми плащат по-малко от мъжете

Носителката на рекордните в “Оупън ерата” 23 трофеи от “Големия шлем” Серина Уилямс е уверена, че повече шампионати би трябвало да оферират идентичен награден фонд за мъжете и дамите. Тази процедура към този момент е реалност в четирите шампионата от “Големия шлем” и отдени надпревари като това в Индиън Уелс, само че Серина счита, че това не е задоволително.

“Заслужавам да ми бъдат плащани същите суми. Не заслужавам по-малко единствено тъй като аз имам гърди, а те нямат. От тригодишна работя крепко. Мисля, че и те са се трудили също толкоз крепко, откогато са били на 3, 4, 2, или когато са почнали. Всъщност имам фотография, на която съм на корта в бебешка количка, тъй че при мен е от още по-рано. Определено зная, че целият ми живот е отдаден на това да стана топспортист и не би трябвало да ми заплащат по-малко единствено поради пола ми”, показа 38-годишната Уилямс, представена от TennisWorld.

Серина прибавя, че се отнася съществено към всеки собствен мач. “Всъщност в никакъв случай не недооценявам никого. Всеки път, когато изляза на корта, си мисля: “всичко може да се случи в този мач”. Всяка тенисистка, която излезе против мен, играе невероятно”, сподели още по-малката от сестрите Уилямс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР