Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай се е

...
Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай се е
Коментари Харесай

Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай се омъжи

Носителката на Нобелова премия за мир Малала Юсуфзай се е омъжила за колегата си по време на мюсюлманска гала в Бирмингам, оповестява Би Би Си.

Малала и Асер Малик са взели участие в гала по ника, където булката и младоженецът се съгласяват да се оженят, написа Би Ти Ви. 24-годишната активистка споделя, че това е " драгоценен ден " в живота ѝ.

Пакистанската активистка за правата на дамите откри леговище в графство Уест Мидландс, откакто беше простреляна в главата от талибаните през 2012 година

" Асър и аз се оженихме, с цел да бъдем сътрудници за цялостен живот ", написа Малала в Туитър, споделяйки по какъв начин са взели участие в " дребна гала по ника със фамилиите ".

" Развълнувани сме да поемем дружно на идното пътешестване ", добавя тя.

Малала беше простреляна в главата на 15-годишна възраст от талибаните в Пакистан поради това, че поддържа правото на обучение на девойките и дамите.

Тя оцеля при нападението, а откакто се възвърне от съвсем съдбовните рани, тя и фамилията ѝ се реалокираха в Бирмингам, който по-късно Малала назова собствен " втори дом ".

На 17 години тя стана най-младият лауреат на Нобеловата премия за мир. Малала продължи образованието си в Оксфордския университет и стана водещ герой за правата на индивида.

След като се дипломира, Малала подписа контракт с Apple TV+ за продуциране на документални филми и се появи на корицата на английския " Вог ", като в същото време продължи работата си за възстановяване на достъпа на девойките до обучение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР